ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα πρόσωπα που εντάσσει στα ψηφοδέλτιά του

Το μήνυμα που στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τα πρόσωπα που εντάσσει στα ψηφοδέλτιά του
Ο Αλέξης Τσίπρας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στις 9 Απριλίου, 2023 ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Εν ευθέτω χρόνω ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποστηρίξει στους συνεργάτες του και στα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία πως για να κερδίσουν τις εκλογές δεν αρκεί να πείσουν τους Αριστερούς, αλλά και τους Κεντρώους και τους Δεξιούς.

Ιδίως μετά την τραγωδία των Τεμπών που άλλαξε και τις πολιτικές ισορροπίες αυτή η ανάγκη έγινε επιτακτικότερη.

Σε αυτή ακριβώς την πρόκληση συνεπώς, όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, απαντά ο κ. Τσίπρας με την επιλογή προσώπων όπως ο Βαγγέλης Αντώναρος για την Ανατολική Αττική, ο Νίκος Παππάς για το δήμο Αθηναίων, ο Ανδρέας Παχατουρίδης για το δήμο Περιστερίου ή ο Βασίλης Αϊβαλής για το δήμο Πατρέων.

Όπως πληροφορείται, εξάλλου, το CNN Greece, για το δήμο Θεσσαλονίκης προαλείφεται νέο σε ηλικία πρόσωπο που δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας και, πάντως, όχι «φθαρμένη» λύση από όμορους χώρους, όπως ο Σπύρος Πέγκας ή ο Στέλιος Αγγελούδης.

Όσον αφορά τον εκλογικό σχεδιασμό, οι Νομαρχιακές Επιτροπές θα συγκροτήσουν εκλογικές επιτροπές ανά νόμο- εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη-, καθώς και επιτροπές εκλογικού αγώνα σε κάθε περιοχή ή Οργάνωση Μελών, γραφεία Τύπου και κοινωνικών δικτύων σε επίπεδο νομού, γραφείο εκλογικών αντιπροσώπων, καθώς και γραφείο ετεροδημοτών στο πλαίσιο του Οργανωτικού Γραφείου.

Επίσης, θα συγκροτηθεί διευρυμένη επιτροπή εκλογικού αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που, εκτός των στελεχών του κόμματος, θα περιλαμβάνει ανθρώπους του πολιτισμού, του αθλητισμού, του εργατικού κινήματος, διανοούμενους κι ακαδημαϊκούς.

Ταυτοχρόνως, καταρτίζεται ένα λεπτομερές πρόγραμμα εξωστρεφών δράσεων ανά νομό, το οποίο θα περιλαμβάνει ανοιχτές εκδηλώσεις με αντικείμενο το κυβερνητικό πρόγραμμα, στις οποίες θα πρέπει να είναι ομιλητές ισότιμα όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές, καθώς κι εξορμήσεις για μοίρασμα ενημερωτικού υλικού σε κάθε κοινωνικό χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κυβερνητικό πρόγραμμα που εγκρίθηκε κατ’ αρχήν χθες Κυριακή από την Κεντρική Επιτροπή θα υπάρξουν εξειδικεύσεις μέχρι τις εκλογές και θα παρουσιαστεί συνολικώς σε ειδική εκδήλωση από τον κ. Τσίπρα.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη νέα γενιά.

Όπως λένε στην Κουμουνδούρου, η πρωτιά σε αυτή την κατηγορία μπορεί να διασφαλιστεί με στοχευμένες καμπάνιες, μεγαλύτερη έμφαση στα κοινωνικά δίκτυα κι ένα ακόμα μεγαλύτερο βάρος στα ιδιαίτερα προβλήματα της νεολαίας, όπως αυτά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων και της στέγασης.

Τις επόμενες ημέρες, εξάλλου, ξεκινά μια μεγάλη καμπάνια οικονομικής εξόρμησης, αφού, όπως σημειώνουν στο ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν ούτε αφανείς χορηγούς ούτε επιχειρηματικά συμφέροντα από πίσω τους.

Η καμπάνια θα συνδυαστεί με την εφαρμογή του νέου i-Syriza, που θα αποτελέσει το εργαλείο επικοινωνίας του κόμματος στην ψηφιακή εποχή.

Σε σχέση με την κοινοβουλευτική δράση, σήμερα κατατίθεται από το ΣΥΡΙΖΑ η τροπολογία για τη μεταφορά των μετοχών της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Δημόσιο, προκειμένου να στριμώξουν την κυβέρνηση στο ζήτημα του νερού.

Όσον αφορά τη νέα κυβερνητική τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, κοινοβουλευτικές πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας διευκρινίζουν πως δεν υπάρχει λόγος να κάνουν εξαίρεση από την αποχή από τις ψηφοφορίες, ιδίως μετά τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει κι εντός του Άρειου Πάγου η επίμαχη τροπολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ