ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Γεωργούλης: Τρίτη αίτηση για επίσπευση διαδικασιών και άρση της ασυλίας του

Αλέξης Γεωργούλης: Τρίτη αίτηση για επίσπευση διαδικασιών και άρση της ασυλίας του
Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, Αλέξης Γεωργούλης © European Union

Την Τρίτη κατά σειρά επιστολή του απέστειλε στην πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ο Αλέξης Γεωργούλης, με αίτημα την επίσπευση των διαδικασιών για την άρση της ασυλίας του αναφορικά με την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό και σωματική κακοποίηση. 

Στην τρίτη του επιστολή ο Αλέξης Γεωργούλης απευθύνεται στην επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου θα συζητηθεί το αίτημα για την άρση της ασυλίας του. Παράλληλα ο ευρωβουλευτής τονίζει ότι δεν συντρέχουν λόγοι για την καθυστέρηση της συζήτησης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη ορίστηκε ως εισηγητής στην υπόθεση άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, ο Πολωνός ευρωβουλευτής Αντρέι Χαλίτσκι από το ΕΛΚ.

Ωστόσο, άγνωστο παραμένει μέχρι τώρα πότε θα ξεκινήσει η συζήτηση για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Πάντως, η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση της επιτροπής νομικών υποθέσεων θα λάβει χώρα στις 30 Μαΐου, και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες θα υπάρξει και έκτακτη συνεδρίαση στις 23 και 24 Μαΐου χωρίς να είναι γνωστό εάν το θέμα θα συζητηθεί μία από αυτές τις ημέρες. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Επιτροπή, είναι πιθανό να καλέσει τον ανεξάρτητο πλέον ευρωβουλευτή να απαντήσει στην καταγγελία για βιασμό και σωματική κακοποίηση, κεκλεισμένων των θυρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ