ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης στο Φόρουμ Δελφών: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας με προαπαιτούμενο ισχυρό ποσοστό

Ανδρουλάκης στο Φόρουμ Δελφών: «Ναι» σε κυβέρνηση συνεργασίας με προαπαιτούμενο ισχυρό ποσοστό
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Τη θέση του ΠΑΣΟΚ υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας ανέπτυξε ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέτοντας ως προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ένα ισχυρό ποσοστό στις κάλπες.

«Εχω εκφραστεί υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας. Προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ είναι ένα ισχυρό ποσοστό που θα μου δώσει τη δυνατότητα να διαπραγματευτώ τις πολιτικές μας προτεραιότητες», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της παρουσίας του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε ταυτόχρονα τη θέση που έχει εκφράσει εδώ και καιρό για συμμετοχή σε κυβέρνηση χωρίς πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ή τον Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν μπορεί να είναι σε πρωταγωνιστικές θέσεις, οι πρωταγωνιστές των μεγάλων προβλημάτων της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως μάλιστα είπε εμφατικά ως προς τις συζητήσεις περί κυβερνήσεων ανοχής, ο ίδιος δεν πρόκειται να μπει σε μια συζήτηση όπου ο καθένας λέει ό,τι θέλει και φέρνει την πραγματικότητα στα μέτρα του, μη κοιτώντας τα πραγματικά δεδομένα. Ερωτηθείς αν θα βάλει νερό στο κρασί του μετεκλογικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε: «Ο καθένας μπαίνει στην πολιτική γιατί πιστεύει ότι μπορεί να πετύχει κάτι. Δεν θα απαξιώσω αυτήν την νέα πορεία, όχι γιατί όπως λέτε δε θα βάλω νερό στο κρασί μου ή γιατί θεωρώ ότι αυτό εκπέμπει ένα μήνυμα νίκης. Ό,τι λέω, το λέω για το καλό της πατρίδας. Πιστεύω ότι η πατρίδα χρειάζεται κυβερνήσεις συνεργασίας, που τα πρόσωπα του Πρωθυπουργού και των σημαντικότερων Υπουργών θα είναι κοινής αποδοχής. Αυτό που υποστηρίζουν κάποιοι ότι θέλω να επιβάλω τον Πρωθυπουργό, είναι μία ανοησία».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε για λαϊκισμό τους κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα. «Εδώ έχουμε τον λαϊκισμό με γραβάτα όπως τον εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και τον λαϊκισμό χωρίς γραβάτα όπως τον εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας. Ο ένας λέει 10% αύξηση των μισθών. Ο άλλος λέει 25% αύξηση των μισθών. Πώς; Με έναν νόμο κι ένα άρθρο; Και με ταυτόχρονη μείωση των συντελεστών. Πώς θα γίνουν αυτά τα πράγματα; Εδώ μιλάμε για απόλυτο εμπαιγμό του ελληνικού λαού», είπε, ενώ απαντώντας στο ερώτημα που του τέθηκε για τη θέση που έχει εκφράσει ο Αλέξης Τσίπρας υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας, φέροντας ως παράδειγμα τη Γερμανία, είπε ότι «πριν κάποιους μήνες, ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας έλεγαν ότι οι Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία ήταν παράδειγμα προς αποφυγή».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ