ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «στριμώξει» τον Ανδρουλάκη με το «συμβόλαιο για την αλλαγή»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να «στριμώξει» τον Ανδρουλάκη με το «συμβόλαιο για την αλλαγή»
Από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Λαύριο την Τετάρτη Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Σάρκα κι οστά στην «προοδευτική κυβέρνηση μακράς πνοής και σταθερότητας» δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, τόσο με τα πρόσωπα που έχει επιλέξει για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία- ιδίως με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας- όσο και με το κυβερνητικό πρόγραμμα και δη τα 11 άρθρα του «συμβολαίου για την αλλαγή» που παρουσίασε χθες Τετάρτη στο Λαύριο.

Στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πως το «πακέτο» που τρόπον τινά προσφέρουν στον ελληνικό λαό δεν είναι μόνο δελεαστικό, αλλά φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τον Νίκο Ανδρουλάκη αν δεν συναινέσει μετεκλογικώς σε αυτό.

Ακόμα, άλλωστε, και η σημειολογία του «συμβολαίου για την αλλαγή» ή του «ραντεβού με την Ιστορία» παραπέμπουν στον Ανδρέα Παπανδρέου και στο «ιστορικό» ΠΑΣΟΚ.

«Τι θα απορρίψει ο Νίκος Ανδρουλάκης; Την αύξηση, για παράδειγμα, του κατώτατου μισθού στα 880 ευρώ από την 1η Ιουλίου, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα στο 6%, την αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, την κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη ή την ενίσχυση του ΕΣΥ;», αναρωτιούνται ρητορικώς στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στο ΣΥΡΙΖΑ, άλλωστε, μιλούν ευθέως για «στρίμωγμα» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, ιδίως από τη στιγμή που όσα έχει ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πόρρω απέχουν από τη «σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση» που ευαγγελίζονται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Ως προς την κοστολόγηση του προγράμματός τους, στην Κουμουνδούρου τη βασίζουν, πέρα φυσικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στην έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών, στην αλλαγή του φορολογικού μείγματος υπέρ των μικρομεσαίων εισοδημάτων, στο Ταμείο Ανάκαμψης κι άλλους ευρωπαϊκούς πόρους, στην Αναπτυξιακή Τράπεζα, αλλά και στην επαναφορά μίας συστημικής τράπεζας υπό δημόσιο έλεγχο.

Στο μεταξύ, στην Τρίπολη θα βρεθεί σήμερα Πέμπτη, στις 11.30 (Εθνικής Αντιστάσεως και Δεληγιάννη), ο κ. Τσίπρας.

Αύριο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θα περιοδεύσει το πρωί στην Άρτα και το απόγευμα στην Πρέβεζα, ενώ το Σάββατο θα βρίσκεται στην Κοζάνη και στα Γρεβενά.

Τη Δευτέρα, εξάλλου, αναμένεται να μιλήσει στη Λαμία και στη Χαλκίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ