Σακελλαροπούλου για βασιλιά Κάρολο: Θα συνεισφέρει στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα
Στην τελετή ενθρόνισης του Βρετανού βασιλιά Καρόλου Γ' που πραγματοποιήθηκε σήμερα (6/5) στο Λονδίνο, την Ελλάδα εκπροσώπησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελετουργικού, η κα Σακελλαροπούλου, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον Βασιλιά Κάρολο και τη Βασίλισσα Καμίλα, για την ενθρόνισή τους, εκ μέρους του ελληνικού λαού αλλά και προσωπικά, και να τους ευχηθώ μακρά και επιτυχημένη πορεία.
Είμαι βέβαιη ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας.
Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα, έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στέψη βασιλιά Καρόλου: Λαοθάλασσα στο Λονδίνο αλλά ηχηρές απουσίες - Τι λένε οι αναλυτές
Συνάντηση Μητσοτάκη με Τερέζα Ριμπέρα και τον ΠτΔ Κωνσταντίνο Τασούλα
18:10
Στάρμερ και Τραμπ συζήτησαν την επείγουσα ανάγκη αποκατάστασης της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
17:58
Στη Λιβύη τη Δευτέρα ο Γιώργος Γεραπετρίτης - Διαδοχικές συναντήσεις με την ηγεσία της χώρας
17:46
Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τις επιθέσεις κατά στόχων στον νότιο Λίβανο
17:35