ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θέλει να αλλάξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να επιβεβαιώσει τη γαλάζια κυριαρχία στις εκλογές

Τι θέλει να αλλάξει  ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να επιβεβαιώσει τη γαλάζια κυριαρχία στις εκλογές
Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME NEWS

Αλλαγές στο κράτος με θεσμικές παρεμβάσεις θα είναι οι πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη εφόσον ο ελληνικός λαός του δώσει αυτοδυναμία για να μπορέσει να κυβερνήσει αυτόνομα μετά τις εκλογές της 25 ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις ώστε να κατακτήσει πάνω από 175 έδρες, όπως είναι ο στόχος του στις ερχόμενες εκλογές.

Τα διλήμματα που θα τεθούν έχουν από τώρα αποφασιστεί και θα αφορούν στο ποιος μπορεί καλύτερα να εγγυηθεί τη λειτουργία της χώρας στις νέες προκλήσεις που έχει μπροστά της. Το ταμείο ανάκαμψης αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, καθώς με βάση τα χρήματα του ταμείου σχεδιάζεται η ανάπτυξη για τη χώρα. Η σωστή αξιοποίηση, όπως και οι επενδύσεις πολλών δις είναι οι πυλώνες του προγράμματος της ΝΔ βάσει των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται καλύτερες αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επικρεντρωθεί στις μεταρρυθμίσεις που σχεδιάζει και για αυτό θα καλέσει τους πάντες σε πανστρατιά για τη μεγάλη νίκη της γαλάζιας παράταξης. Στο δρόμο αυτό δεν πρόκειται όπως λένε να ανεχθεί φαινόμενα που θολώνουν το κεντρικό μήνυμα και μεγαλώνουν τη δυσπιστία εκείνων που ακόμη δεν έχουν πειστεί και στις πρώτες εκλογές ψήφισαν άλλα κόμματα εκτός της Ν.Δ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να προχωρήσει στην αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος με εμβληματικότερη όλων αυτή του άρθρου 16, ώστε να γίνει εφικτή η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων. Μια ακόμα σημαντική αλλαγή την οποία σχδιάζει το κυβερνητικό επιτελείο είναι η αλλαγή του τρόπου εκλογής των ευρωβουλευτών. Την ανάγκη αυτή έχει διαπιστώσει ο ίδιος μετά τα φαινόμενα που παρουσιάστηκαν στην Ευρωβουλή το τελευταίο διάστημα. Ο στενός του συνεργάτης Θ. Λιβάνιος έχει αναλάβει να συντάξει τη συγκεκριμένη αναφορά έτσι ώστε οι ευρωβουλευτές να εκλέγονται με λίστα, όπως προέβλεπε η προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση.

Στη νέα τετραετία την οποία φιλοδοξεί να επισφραγίσει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να επανασχεδιάσει και το ΕΣΥ και επειδή είναι βέβαιος ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με ισχυρές αντιδράσεις και συμφέροντα θέλει να έχει ισχυρή κυβερνητική εντολή με μια κοινοβουλευτική ομάδα η οποία θα είναι συμπαγής και ενωμένη. Σχεδιάζει επίσης και μια σειρά αλλαγών στο Δημόσιο κάτι που σημαίνει ότι οι ανατροπές που θέλει να φέρει θα πρέπει να είναι οχυρωμένες πίσω από μια ισχυρή κυβέρνηση που δεν θα φοβάται να αντιμετωπίσει το πολιτικό κόστος.

Στην ουσία πρόκειται για αλλαγές στο κράτος και στις υπηρεσίες του οι οποίες από τη μεταπολίτευση και μετά έχουν παραμείνει αμετάβλητες και για αυτό το λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να αφήσει το αποτύπωμά του.

Την ίδια ώρα ο σχεδιασμός της Πειραιώς εντείνεται ακόμη περισσότεροι οργανωτικά με τον γραμματέα του κόμματος Παύλο Μαρινάκη να ετοιμάζει ειδικό πρωτόκολλο το οποίο θα εφαρμοστεί από όλους.

Συγκεκριμένα, κομματικά στελέχη μεταφέροντας την εικόνα του τι επικρατεί αυτή την ώρα στον κομματικό μηχανισμό, τονίζουν ότι αυτό που γίνεται είναι πρωτόγνωρο. Ο κίνδυνος να υπάρξει πισωγύρισμα στις δεύτερες εκλογές και ο Κ. Μητσοτάκης να μην καταφέρει να πιάσει το στόχο της αυτοδυναμίας και να χρειαστούν να επιστρατευτούν άλλες λύσεις, δεν είναι κάτι που πρέπει να αποκλειστεί. Δεύτερη φορά σε εκλογική αναμέτρηση και η Ν.Δ να συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά δεν είναι εξωπραγματικός στόχος σημειώνουν στελέχη, αλλά είναι και κάτι το οποίο μπορεί να ανατραπεί την τελευταία στιγμή, «αν δεν προσέξουμε» αναφέρουν, και για αυτό το λόγο , τα κεντρικά στελέχη, τα στελέχη της περιφέρειας, οι υποψήφιοι βουλευτές, αυτοί που εκλέχθηκαν και αυτοί που δεν εκλέχθηκαν , έχουν λάβει συγκεκριμένες οδηγίες. Συγκεκριμένα πλάνα δραστηριότητας με διαδοχικές ενημερώσεις για το τι έχουν κάνει, που βρίσκονται και τι αποτέλεσμα έχουν.

Ο κ. Μαρινάκης ζητά από όλους να πράξουν συγκεκριμένα και όχι αφηρημένα έτσι ώστε στο τέλος να υπάρξει και ο λογαριασμός στο κάθε ένα στέλεχος ξεχωριστά. Θα δουλέψουν με το σύστημα όπως ακριβώς και ο κ. Μητσοτάκης που είχε «χρεώσει» σε κάθε υπουργό συγκεκριμένο πλάνο δουλειάς στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μόνο έτσι δεν θα εφησυχάσουμε» υποστηρίζουν στελέχη που έχουν γνώση το πώς θα κινηθεί ο γαλάζιος μηχανισμός μέχρι τις δεύτερες κάλπες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ