ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από Λίμνη Ευβοίας: Κάναμε λάθη αλλά δεν είμαστε «διάττοντες αστέρες»

Τσίπρας από Λίμνη Ευβοίας: Κάναμε λάθη αλλά δεν είμαστε «διάττοντες αστέρες»
Από την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στη Λίμνη Ευβοίας CNN GREECE

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Λίμνη Ευβοίας, ευχαρίστησε τους πολίτες για τη στήριξη που δέχεται όλες αυτές τις ημέρες ύστερα από το «σοκαριστικό» αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως το όραμα της απλής αναλογικής το «έκαψαν» οι προοδευτικές δυνάμεις, αλλά τόνισε πως το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι οι ζωές μας και τα κυβερνητικά προγράμματα.

«Δεν ηττήθηκε στις εκλογές η αλήθεια μας. Η αλήθεια παραμένει ζωντανή γιατί είναι αλήθεια. Δεν είμαστε διάττοντες αστέρες. Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας παραδεχόμενος κι επικοινωνιακά λάθη του κόμματός του κι έλλειψη σοβαρότητας.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την «τύχη» να μπορέσει να μοιράσει 60 δισ. ευρώ, λόγω της πανδημίας, αλλά αυτά πήγαν και σε απευθείας αναθέσεις 15 δισ. ευρώ κι όχι στη στήριξη του ΕΣΥ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως οι έμμεσοι φόροι αυξήθηκαν κατά τεσσεράμισι δισ. ευρώ την τελευταία τετραετία.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ψέμα το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές και τους φόρους, παραδεχόμενος και «δικά μας λάθη», ωστόσο σημείωσε πως το κόμμα του έρχεται για να μειώσει φόρους και κατηγορώντας τη ΝΔ πως θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας υπέρ των funds, σε σχέση με τα «κόκκινα» δάνεια.

«Τρομάζουν τον κόσμο λες κι έχει διυλιστήρια κι ενεργειακές εταιρείες και θα φορολογήσουμε την πλειονότητα του πληθυσμού».

Υπενθύμισε, επίσης, την προτροπή του να κοστολογηθούν τα κυβερνητικά προγράμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, αλλά και την άρνηση Μητσοτάκη αυτό να συμβεί.

«Ένα διάλειμμα έγινε με την Εύβοια. Θα ξαναγίνει δημοκρατική», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας, αναφερόμενος και στις μη υλοποιημένες υποσχέσεις Μητσοτάκη για τη βόρεια Εύβοια.

«Δεν υπήρξε καμία ουσιαστική στήριξη στον τόπο σας. Η αναδάσωση προβλέπει πολύ λιγότερα στρέμματα από αυτά που κάηκαν, ενώ και το ΕΣΥ βρίσκεται υπό διάλυση».

Από την ομιλία Τσίπρα στη βόρεια Εύβοια.CNN GREECE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ