ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών

Εκλογές 2023: Δεν θα γίνει το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών
ΑΠΕ-ΜΠΕ (Φωτογραφία αρχείου)

Ματαιώθηκε οριστικά το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, καθώς δεν επήλθε συμφωνία των πολιτικών κομμάτων για τη διεξαγωγή του σε νέα ημερομηνία.

Σε δηλώσεις του ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης Μιχάλης Σταυριανουδάκης, σημείωσε πως η ΝΔ πρότεινε το Σάββατο, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ την Κυριακή, ενώ η Ελληνική Λύση δεν είχε πρόβλημα με καμία ημερομηνία.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτατων που συμμετέχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση πραγματοποίησαν σήμερα έκτακτη συνάντηση στο κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών που εδρεύει επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Από νωρίς χθες το απόγευμα το debate ήταν στον αέρα, καθώς επικρατούσε έντονος προβληματισμός στα κόμματα και τους δημοσιογράφους που θα μετείχαν για το εάν θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί στη σκιά του ναυαγίου. Στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι αργά χθες το απόγευμα διάβαζαν τα σχετικά δημοσιεύματα περί ακύρωσης, ωστόσο, δεν είχαν λάβει κάποιο επίσημο αίτημα. Στις διαβουλεύσεις που υπήρξαν μεταξύ των δημοσιογράφων, τέθηκε το θέμα της αναβολής ή και ακύρωσης, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες διατυπώθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Ανάλογες συζητήσεις έγιναν και στα κομματικά επιτελεία. Όπως όμως, επεσήμαναν κανένα κόμμα δεν ήθελε τον «μουτζούρη», να ήταν δηλαδή εκείνο που θα χρεωνόταν την αναβολή του. Στη ΝΔ σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να αναλάβουν το «βάρος» να προτείνουν την αναβολή του και ως εκ τούτου δεν θα ήταν εκείνοι που θα το ζητούσαν. Πηγές της Πειραιώς εκτιμούν πως είναι δύσκολη η διεξαγωγή του και παραπέμπουν στη συζήτηση στη διακομματική επιτροπή. Παραπλήσιες σκέψεις υπήρξαν και στα άλλα κόμματα, καθώς κανένα δεν ήθελε να δώσει την εντύπωση ότι φοβάται ή αποφεύγει την τηλεοπτική αναμέτρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ