ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας στο TikTok: Αναγνωρίζετε αυτόν τον τύπο;

Τσίπρας στο TikTok: Αναγνωρίζετε αυτόν τον τύπο;
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία

Σε διπλό χτύπημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ανάρτησή του στο TikTok παρουσιάζει αποσπάσματα από τηλεοπτικές του συνεντεύξεις τη δεκαετία του ΄90 με τη χαρακτηριστική ερώτηση «Αναγνωρίζετε αυτόν τον τύπο»;

Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία παρουσιάζει τις προτάσεις του κόμματός του για την παιδεία.

«Από μικρό παιδί είμαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για μια καλύτερη παιδεία. Όπως τότε, έτσι και τώρα η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας είναι επένδυση στο μέλλον. Είναι αγώνας για ένα καλύτερο αύριο. Το σχέδιό μας για τη δημόσια παιδεία προβλέπει ουσιαστική ενίσχυση των δαπανών, προσλήψεις μόνιμων καθηγητών, κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δωρεάν μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών».

Την ίδια ώρα, με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει πως η σημερινή (Τετάρτη) δημόσια στήριξη του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτυπώνει ανάγλυφα την ανάγκη για ανατροπή του συσχετισμού των εκλογών του Μαΐου κι αναδεικνύει τον κίνδυνο μιας ανεξέλεγκτης Δεξιάς την επόμενη των εκλογών.

«Στο χέρι όλων μας είναι αυτό να το αποτρέψουμε. Και μπορούμε να το πετύχουμε, μόνο αν συσπειρωθούμε, παρά τις επί μέρους διαφορές και διαφωνίες μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άκουσε με προσοχή το μήνυμα των πολιτών στην προηγούμενη αναμέτρηση κι αλλάζει εν κινήσει. Ξέρω, ότι αυτό δεν αρκεί, για να σβήσει παραλείψεις και αστοχίες του χθες. Είναι όμως μια αρχή, που χρωστάμε πρωτίστως στους πολίτες, που μας εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, τόσο ως κυβέρνηση, όσο και ως αξιωματική αντιπολίτευση. Καλώ κάθε προοδευτικό πολίτη, παρά τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις, την Κυριακή να συμβάλει με την ψήφο του στη προσπάθειά μας να βάλουμε φραγμό σε μια ασύδοτη δεξιά διακυβέρνηση. Με πυξίδα τις αρχές και τις αξίες μας, με αιχμή του δόρατος το πρόγραμμά μας και με κινητήριο δύναμη την κριτική, αλλά και την εμπιστοσύνη σας, την Κυριακή ανατρέπουμε το δυσμενή συσχετισμό των προηγούμενων εκλογών και βάζουμε τα θεμέλια για την ισχυρή προοδευτική εναλλακτική, που έχει ανάγκη ο τόπος. Αυτή τη μάχη πρέπει και θα τη δώσουμε όλοι μαζί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ