ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πού το πάει ο Τσακαλώτος – Οι «κλειδωμένοι» υποψήφιοι περιφερειάρχες

ΣΥΡΙΖΑ: Πού το πάει ο Τσακαλώτος – Οι «κλειδωμένοι» υποψήφιοι περιφερειάρχες
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Μετά τον Νίκο Παππά, ο οποίος άλλωστε είναι ο πρώτος που το πρότεινε, και την Έφη Αχτσιόγλου που είναι θετικώς διακείμενη, όπως και ο Στέφανος Τζουμάκας, και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι σύμφωνος με τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ των υποψήφιων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ίδιος, πάντως, προτείνει αυτή να μην γίνει με τους ίδιους όρους του ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου, αλλά η συζήτηση να είναι πιο ελεύθερη ώστε να μπορούν να ακουστούν επιχειρήματα χωρίς το φόβο της κλεψύδρας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών είναι ανοιχτός και στο να συμμετέχουν στην ψηφοφορία και οι φίλοι του κόμματος και όχι μόνο όσοι είναι ήδη μέλη ή εγγραφούν σε αυτό την ημέρα της ψηφοφορίας.

Θεωρεί, όμως, πως μια τέτοια απόφαση- μολονότι εκτιμά πως θα τον συνέφερε- θα ήταν προτιμότερο να ληφθεί από το έκτακτο συνέδριο του Νοεμβρίου.

Ως προς τη στρατηγική του πλατφόρμα, επιμένει, στηριζόμενος και στις αναλύσεις ειδικών, πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνετρίβη γιατί απώλεσε την αριστερή ιδεολογική του ταυτότητα και το μήνυμα που εξέπεμπε ήταν θολό.

Όσον αφορά την υπερφορολόγηση του 2015- 2019, ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει πως εναλλακτική που επέτρεπαν οι δανειστές ήταν μόνο η μείωση μισθών και συντάξεων, ενώ σε σχέση με τα 37 δισ. ευρώ του δημοσιονομικού μαξιλαριού πως αν δεν είχαν συγκεντρωθεί η χώρα θα έμπαινε σε πιστοληπτική γραμμή στήριξης, δηλαδή σε νέο μνημόνιο.

Αναφορικώς, εξάλλου, με τα ελληνοτουρκικά τάσσεται υπέρ λύσεων που θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην περιοχή.

Σε σχέση, εξάλλου, με το β’ γύρο στην περίπτωση που δεν θα είναι σε αυτόν αφήνει να εννοηθεί πως θα δηλώσει ξεκάθαρα τη στήριξή του στο πρόσωπο που επιθυμεί να ηγηθεί της παράταξης.

Ως προς τις αυτοδιοικητικές εκλογές, η σχετική συζήτηση συνεχίζεται στο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, φαίνεται πως έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες του Γιώργου Ιωακειμίδη για την Αττική, του Σπύρου Δανέλλη για την Κρήτη, του Γιάννη Στέφου για την Ήπειρο, του Απόστολου Γκλέτσου για τη Στερεά Ελλάδα, του Γιώργου Πετρίδη για την Ανατολική Μακεδονία- Θράκη, αλλά και της Γεωργίας Ζεμπιλιάδου για τη Δυτική Μακεδονία η οποία το 2019 είχε υποστηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ