ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει λέξη για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει λέξη για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια»
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Την ανάληψη πολιτικής ευθύνης με την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου για την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή από χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Σε ανακοίνωσή του επίσης σχολιάζει ότι ο κ. Μητσοτάκης τέσσερις μέρες μετά την δολοφονία δεν έχει πει λέξη και πως σήμερα ανακοινώθηκε ότι θα εμφανιστεί στις 16 Αυγούστου και στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της UEFA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εδώ και τέσσερις ημέρες ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει βρει μια λέξη να πει για την άγρια δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια. Ενώ ο ίδιος παραμένει εξαφανισμένος, σήμερα έγινε γνωστό από το γραφείο του ότι θα εμφανιστεί στις 16 Αυγούστου, όπου θα συναντήσει τον Πρόεδρο της UEFA και τους Προέδρους των ΠΑΕ. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δείξει ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

«Το γεγονός, όμως, ότι 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι την μισή χώρα μέχρι την Αθήνα με τραγικό επίλογο την δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, δεν είναι απλή υπόθεση για να την ξεπεράσει έτσι ο κ. Μητσοτάκης. Βεβαίως να ληφθούν πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα».

«Η απάντηση, όμως, στο πρωτοφανές φιάσκο, που οδήγησε στην δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, δεν μπορεί για άλλη μια φορά να είναι η επικοινωνία. Απαιτείται ουσιαστική ανάληψη πολιτικής ευθύνης με την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου. Η αποποίηση ευθυνών διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας της κοινωνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ