ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρεις ηχηρές απουσίες από την κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι επέλεξαν να μείνουν εκτός

Τρεις ηχηρές απουσίες από την κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ - Ποιοι επέλεξαν να μείνουν εκτός
Ο Παύλος Πολάκης συνομιλεί με τον Σωκράτη Φάμελλο στη Βουλή ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ / INTIME NEWS

Στην ανάγκη επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία επιμένει ο Διονύσης Τεμπονέρας σε νέα ανάρτησή του με στοιχεία πολιτικής πλατφόρμας στην οποία αναμένεται να προχωρήσει σήμερα Πέμπτη (24/08) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Το προβεβλημένο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μέλος της Πολιτικής του Γραμματείας, θα ξεκαθαρίσει ότι δεν ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, αφήνοντας όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποδεχθεί την θέση του γραμματέα στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία του με τον νέο πρόεδρο στα πολιτικά - ιδεολογικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα επιμείνει στο ότι πρέπει να υπάρξει τομή και λιγότερο συνέχεια με το χθες, αναγνωρίζοντας πάντως τη θετική συμβολή του κόμματος υπό την ηγεσία του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Θα επιμείνει, επίσης, στην πρόταση που είχε καταθέσει στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής στα μέσα Ιουλίου για εκλογή του γραμματέα από το συνέδριο, αιτιολογώντας γιατί αυτό δεν συνιστά κατά τη γνώμη του δυαρχία.

Το βασικό του επιχείρημα είναι πως ο πρόεδρος θα είναι εκ των πραγμάτων ισχυρότερος από τη στιγμή που θα έχει εκλεγεί από τη βάση και όχι από συνέδρους.

Την ίδια ώρα, όπως πληροφορούμαστε, απομακρύνεται το ενδεχόμενο κατάθεσης υποψηφιότητας για την προεδρία τόσο από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτη Φάμελλο, όσο και από τον Παύλο Πολάκη, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας τους.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Παππάς επικοινώνησε τηλεφωνικώς την Τετάρτη με την γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, στην οποία πρότεινε τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας των υποψηφίων προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 7 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία ιδανική, κατά τον ίδιο, με βάση και τα προγράμματα περιοδειών τους, τα οποία έχουν δοθεί στη δημοσιότητα.

«Η διεξαγωγή της συζήτησης αυτής είναι κρίσιμη. Και για την ανάδειξη των θέσεων των υποψηφίων και για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και προσέλκυση προοδευτικών πολιτών στη διαδικασία», υποστηρίζουν κύκλοι του κ. Παππά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ