ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος υποψήφιος, οι υποστηρικτές του και ο πρώην υπουργός

ΣΥΡΙΖΑ: Ο νέος υποψήφιος, οι υποστηρικτές του και ο πρώην υπουργός
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δίνει και παίρνει το παρασκήνιο στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της οριστικοποίησης των υποψηφιοτήτων για την προεδρία του στο διαρκές συνέδριο της 2ας Σεπτεμβρίου.

Στελέχη που έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους, άλλα που αναμένεται να το κάνουν και στελέχη που κάνουν πίσω προς όφελος άλλων, βρίσκονται σε καθημερινές ζυμώσεις με το μυαλό όχι μόνο στον πρώτο γύρο της 10ης Σεπτεμβρίου, αλλά κυρίως στο δεύτερο της 16ης.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, η ανακοίνωση νέας υποψηφιότητας για την οποία έχουμε γράψει ήδη μπορεί να μην γίνει τη Δευτέρα αλλά να πάει μερικές ημέρες πιο πίσω λόγω των εξελίξεων με τις πυρκαγιές σε όλη τη χώρα.

Ο νέος, εξ Αμερικής ορμώμενος υποψήφιος, ο οποίος είναι φρέσκο στην πολιτική πρόσωπο με άμεση αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, θα βρίσκεται στην Κρήτη την ημέρα της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας που θα γίνει μέσω μηνύματος που θα έχει μαγνητοσκοπηθεί στην Αθήνα.

Όπως μας λένε συνεργάτες του, ο υποψήφιος απευθύνεται σε ένα διευρυμένο ακροατήριο που υπερβαίνει αυτό που αποκαλείται παραδοσιακό ακροατήριο της Αριστεράς - Κεντροαριστεράς.

Στο πλευρό του, μάλιστα, θα βρεθούν κι αρκετά μέλη της Εκλογικής Επιτροπής που είχε συγκροτήσει ο κ. Τσίπρας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Πρόκειται για νέα, κατά βάση, στελέχη, τα οποία είναι μη στενά κομματικά και τα οποία έχουν ανταποκριθεί, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, με μεγάλο ενθουσιασμό, στο προσκλητήριο του νέου υποψήφιου, ο οποίος έχει και τη στήριξη Κρητικού βουλευτή και πρώην υπουργού που έχει απασχολήσει έντονα κατά καιρούς την επικαιρότητα με τις τοποθετήσεις του.

Κάποιοι, μάλιστα, δεν διστάζουν να μιλήσουν ακόμα και για απόπειρα καπελώματος της νέας υποψηφιότητας από τον συγκεκριμένο βουλευτή, στον οποίο καταλογίζουν διάθεση έμμεσης υποστήριξης άλλου υποψήφιου της παλιάς φρουράς με τον οποίο συνδέεται στενά.

Και ο τελευταίος, άλλωστε, ο υποψήφιος δηλαδή της παλιάς φρουράς, δεν κρύβει πως βλέπει με θετικό μάτι τη νέα υποψηφιότητα αφού, πέρα από όλα τα άλλα, θα δώσει νέα δυναμική στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία.

Όσον αφορά την τηλεμαχία, ο Νίκος Παππάς επιμένει στη διεξαγωγή της στις 7 Σεπτεμβρίου, αλλά τόσο η Έφη Αχτσιόγλου όσο κι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίζονται αρνητικοί με το σκεπτικό πως η εσωστρέφεια δεν μπορεί να είναι προτεραιότητα την ώρα που η χώρα καίγεται από άκρη σε άκρη κι από τη στιγμή που όλοι οι υποψήφιοι ανήκουν στο ίδιο κόμμα και δεν υπάρχουν ουσιώδεις ιδεολογικές διαφοροποιήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ