ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γνωστός και άγνωστος Κασσελάκης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον «Αριστερό εφοπλιστή»

Ο γνωστός και άγνωστος Κασσελάκης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον «Αριστερό εφοπλιστή»
Ο Στέφανος Κασσελάκης ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ / INTIME

Αν μη τι άλλο, η ειλημμένη εδώ κι εβδομάδες, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, έχει ταράξει τα ήρεμα ύδατα μιας διαδικασίας που δεν έχει καταφέρει, και λόγω θέρους και πυρκαγιών, να συγκινήσει τους πολίτες.

Το τελευταίο, άλλωστε, γίνεται αντιληπτό και από την περιορισμένη απήχηση των συγκεντρώσεων των τεσσάρων μέχρι στιγμής υποψηφίων ανά την περιφέρεια, με σχετική εξαίρεση τις εκδηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου.

Από την άλλη, ο κ. Κασσελάκης- ο «Αριστερός εφοπλιστής», όπως τον αποκαλούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι, αλλά και οι άσπονδοι φίλοι του εντός του ΣΥΡΙΖΑ- περιοδεύει στοχευμένα στη χώρα, αξιοποιεί στο έπακρο τη δημοφιλία του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει κατορθώσει να φαίνεται υποψήφιος χωρίς να έχει ανακοινώσει ακόμα την υποψηφιότητά του.

Ποιος είναι, όμως, ο αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας με επαγγελματική του έδρα το Μαϊάμι που έχει κατορθώσει χάρη στις καινοτόμες ιδέες του- μιλά, για παράδειγμα, για κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας-, το ωραίο παρουσιαστικό του και τον ανοιχτά εκπεφρασμένο από τον ίδιο σεξουαλικό του προσανατολισμό να κάνει την Ελλάδα να μιλά γι’ αυτόν;

Γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι κι από το 2015 δραστηριοποιείται στο χώρο της ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στο διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, εκπροσώπησε τη χώρα μας στη μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου κι έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν για τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Εργάστηκε, επίσης, και στο think tank εξωτερικής πολιτικής Center for Strategic and International Studies στην Ουάσιγκτον.

Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ κι αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα CVfromGreece, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Μιλά άπταιστα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.

Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος κι ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ με τον σύντροφό του δεν έχει κρύψει πως επιθυμεί να υιοθετήσουν παιδιά.

Όπως, εξάλλου, γράφουμε σήμερα στο CNN Greece, ο κ. Κασσελάκης έχει λάβει την άτυπη έγκριση του Αλέξη Τσίπρα για να είναι υποψήφιος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ του έχει δώσει κάποιο δαχτυλίδι διαδοχής.

Με τον κ. Κασσελάκη, εξάλλου, συμπαρατάσσονται τουλάχιστον δέκα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης με άμεση αναφορά στον κ. Τσίπρα, οι οποίοι είχαν πλευρίσει κι άλλους πιθανούς υποψήφιους πριν αποφασίσει ο κ. Κασσελάκης να βγει ο ίδιος μπροστά.

Πιο επιφανής από όλους είναι ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ήδη δημοσίως την υποστήριξή του, ενώ κοινή εμφάνιση μαζί του στο Κιλκίς έχει πραγματοποιήσει ο τοπικός βουλευτής Πέτρος Παππάς.

Κάποιοι, μάλιστα, μιλούν ακόμα και για «καπέλωμα» του νέου υποψήφιου από Πολάκη, αλλά και από Νίκο Παππά με τον οποίο ο βουλευτής Χανίων βρίσκεται κοντά, με στόχο να κοπούν τα φτερά της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου που έχει δυναμική άνετης επικράτησης κι από τον πρώτο γύρο.

Στο πλευρό Κασσελάκη, εξάλλου, βρίσκονται κι αρκετά μέλη της Εκλογικής Επιτροπής που είχε συγκροτήσει ο κ. Τσίπρας για τις εκλογές του Ιουνίου.

Την ίδια ώρα, όμως, στην Κουμουνδούρου κυκλοφορούν φήμες πως πριν ο κ. Κασσελάκης ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες εκλογές είχε έρθει σε επαφή με το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητώντας ένα δημόσιο ρόλο.

Αυτές οι φήμες, πάντως, δεν επιβεβαιώνονται από κάτι χειροπιαστό και ενδεχομένως να εντάσσονται στο αναμενόμενο πριόνισμα των φτερών μιας υποψηφιότητας που αφορά τόσο την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά περισσότερο τη μεθεπόμενη της ευρύτερης Αριστεράς- Κεντροαριστεράς...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ