ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλά τη μπάλα ο Κασσελάκης – Αντεπίθεση Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Χαμηλά τη μπάλα ο Κασσελάκης – Αντεπίθεση Αχτσιόγλου
Οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Την ασφάλεια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιλέγει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αρνείται τηλεμαχία με την Έφη Αχτσιόγλου μολονότι είχε αποδεχθεί το ενδεχόμενο πριν τον πρώτο γύρο.

Επενδύοντας στην ασφάλεια του φαβορί πλέον, δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση με την ανθυποψήφιά του αξιοποιώντας το επιχείρημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου πως «είμαστε σύντροφοι κι όχι αντίπαλοι».

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν έχει σκοπό να υψώσει τους τόνους τις επόμενες ημέρες, θα συνεχίσει να μιλά για ενότητα και να δεσμεύεται για αξιοποίηση ακόμα και των αντιπάλων του στις εσωκομματικές εκλογές, ενώ και οι περιοδείες του θα είναι αυστηρώς επιλεγμένες.

Ως προς τη δημόσια στήριξη που δέχθηκε από τον Νίκο Παππά και οι δύο πλευρές αρνούνται πως έγινε επί τη βάσει ανταλλαγμάτων, όπως η προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Και οι δύο, μάλιστα, φαίνεται να συμφωνούν πως είναι προτιμότερο να συνεχίσει να κάνει τη «δουλειά» ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά και στην πρόσφατη ΔΕΘ.

Ο κ. Παππάς, εξάλλου, εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένος για το ότι οι «κόκκινες» γραμμές που είχε θέσει στο τραπέζι και τις οποίες είχε παρουσιάσει χθες το CNN Greece έγιναν αποδεκτές με ενθουσιασμό από τον κ. Κασσελάκη.

Όσον αφορά την Έφη Αχτσιόγλου, κινείται σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση, υψώνει τους τόνους, απαντά στη «λάσπη» που δέχθηκε από στοχευμένα δημοσιεύματα για υπονόμευση του Αλέξη Τσίπρα και επιμένει σε ντιμπέιτ με τον κ. Κασσελάκη προκειμένου ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ να μάθει τι ακριβώς πρεσβεύει ο καθένας τους.

Παραλλήλως, εστιάζει στο ότι είναι βουλεύτρια, σε αντίθεση με τον κ. Κασσελάκη, κι ότι θα υπάρξει πρόβλημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρίς τον αρχηγό του στη Βουλή τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Την ίδια ώρα, η δήλωση στήριξης της κυρίας Αχτσιόγλου από τον κ. Τσακαλώτο χθες Τρίτη βράδυ ήταν ακόμα πιο καθαρή σε σύγκριση με αυτή στην οποία προχώρησε το βράδυ της Κυριακής, αφήνοντας πολλές αιχμές για τον κ. Κασσελάκη.

Ως προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ που δεν ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή κι έχουν δικαίωμα ψήφου την επόμενη, θα έχουμε καλύτερη εικόνα σήμερα το απόγευμα όταν και κλείνει η προθεσμία επικύρωσης των στοιχείων τους, επιλογή της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που βρίσκει αντίθετο το επιτελείο Αχτσιόγλου.

Δεν υπολογίζονται, ωστόσο, αυτά τα μέλη σε περισσότερα από 50.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ