ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν Μητσοτάκης - Κασσελάκης στη δημοσκόπηση της ALCO

Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν Μητσοτάκης - Κασσελάκης στη δημοσκόπηση της ALCO
EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO παρουσίασε απόψε ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, με τη συμπλήρωση τριών μηνών από τις εκλογές του Ιουνίου, αλλά και την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Κυριακή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με αυτή:

Σε ό,τι αφορά στην απόδοση της κυβέρνησης τους τρεις πρώτους μήνες σε σχέση με την πρώτη τετραετία, το 38% απαντά ότι είναι χειρότερη, το 24% το ίδιο κακή, το 25% το ίδιο καλή, το 4% καλύτερη και το 9% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το 40% στο σύνολο των ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη, ενώ το ποσοστό φτάνει το 90% στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Αρνητική γνώμη έχει το 52% στο σύνολο των ψηφοφόρων και μόλις το 5% στους ψηφοφόρους της ΝΔ.

Για τον νεοεκελγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, το 25% στο σύνολο των ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη. Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσοστό αυτό φτάνει το 58%. Στον αντίποδα, αρνητική γνώμη έχει το 45% στο σύνολο των ψηφοφόρων και 19% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, το 33% στο σύνολο των ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη, ενώ στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 79%. Αρνητική γνώμη έχει το 40% στο σύνολο των ψηφοφόρων και το 13% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι το επιτελικό κράτος το οποίο είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός λειτουργεί ή δεν λειτουργεί;», το 64% απαντά ότι δεν λειτουργεί, το 25% ότι λειτουργεί και το 11% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Στο ερώτημα «τρεις μήνες μετά τις εκλογές, είστε πολύ, αρκετά, λίγο ή καθόλου ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση», το 46% απαντά καθόλου, το 28% λίγο, το 21% αρκετά, το 3% πολύ και 2% Δεν ξέρω/Δεν απαντώ.

Η συσπείρωση των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται στο 79%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 67% του ΠΑΣΟΚ στο 77% και του ΚΚΕ στο 90%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται πλέον έντονη κινητικότητα καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης χάνει 9% της δύναμής του προς τα Αριστερά και 5% προς τα Δεξιά. Πιο συγκεκριμένα, χάνει 2% προς ΝΔ, 3% προς ΠΑΣΟΚ, 5% προς ΚΚΕ, 2% προς Πλεύση Ελευθερίας και 2% προς ΜέΡΑ25.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ