ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένεται πρωτοβουλία «κυανόκρανων» της τάσης Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Αναμένεται πρωτοβουλία «κυανόκρανων» της τάσης Αχτσιόγλου
Η Έφη Αχτσιόγλου ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

«Ο ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία πορεύεται με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, από την οποία αντλεί τη δύναμή του. Θα συνεχίσει να συνομιλεί αδιαμεσολάβητα με την κοινωνία με όρους δημοκρατίας και διαφάνειας, με καθαρές κουβέντες και, κυρίως, με μηδενική ανοχή απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χωρίς να τον πτοούν φανταστικά αφηγήματα μικροκομματικής σκοπιμότητας», ισχυρίζονται πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, πάντως, πυκνώνουν στην Κουμουνδούρου και, κυρίως, στην Κοινοβουλευτική Ομάδα οι φωνές που αφήνουν στο απυρόβλητο τον Στέφανο Κασσελάκη, στο πλαίσιο του να πέσουν οι τόνοι, αλλά στρέφονται κατά της νέας ηγετικής ομάδας.

Αφορμή, άλλωστε, αποτέλεσε η δημόσια τοποθέτηση της γραμματέως της Κ.Ο., Θεοδώρας Τζάκρη, πως θα συνιστούσε πολιτική αυτοκτονία Κασσελάκη αν έκανε πίσω ως προς τις διαγραφές των τεσσάρων.

Κι αν ακόμα και στην Ομπρέλα υπάρχουν πολλοί δυσαρεστημένοι με τη στάση που κρατούν Δημήτρης Βίτσας, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης- ο Στέφανος Τζουμάκας δεν ανήκει σε αυτή την τάση- επίκειται, όπως πληροφορείται το CNN Greece, κατευναστική παρέμβαση στελεχών που κατά βάση στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου στις προεδρικές εκλογές και τα οποία επιθυμούν να παίξουν πυροσβεστικό ρόλο ή «κυανόκρανου», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ως απώτατο χρονικό όριο αυτής της παρέμβασης προσδιορίζεται η Κεντρική Επιτροπή της 11ης και 12ης Νοεμβρίου, αν ωστόσο η κατάσταση εκτραχυνθεί «με ευθύνη όλων των πλευρών», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, θα επισπεύσουν τη δημοσιοποίηση της πρωτοβουλίας τους.

Στο μεταξύ, και με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, στην Κουμουνδούρου ισχυρίζονται πως είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστά στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.

«Είναι ένα κόμμα νοικοκυρεμένο, που καταβάλλει εγκαίρως τους μισθούς στους υπαλλήλους του, ακόμα και στις πιο απαιτητικές περιόδους, όπως αυτή των τελευταίων μηνών. Δεν μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, που μαζί οφείλουν στις τράπεζες σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αν κι αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία ωστόσο επιδεικνύουν υπερευαισθησία για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζουν κομματικές πηγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σημειώνουν πως τους τελευταίους μήνες συμμετείχαν σε δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις κι αμέσως μετά διεκπεραίωσαν δύο εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες πανελλαδικής κλίμακας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις οικονομικές τους δυνατότητες κι όλα είναι στο φως.

Αναρωτιούνται, όμως, πώς διεξήγαγε η ΝΔ την προεκλογική εκστρατεία της στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, όταν το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται, παρακρατείται έναντι των οφειλών της προς τις τράπεζες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ