ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος «Αχτσιόγλου - Τσακαλώτου» - Η αναζήτηση «Αριστερού Κασσελάκη»

Τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος «Αχτσιόγλου - Τσακαλώτου» - Η αναζήτηση «Αριστερού Κασσελάκη»
ΙΝΤΙΜΕ / ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

Ένα μεγάλο κι εναλλακτικό αριστερό κόμμα εξουσίας φιλοδοξούν να συγκροτήσουν Έφη Αχτσιόγλου κι Ευκλείδης Τσακαλώτος- οι άτυποι επικεφαλής των τάσεων των 6+ 6 και της Ομπρέλας αντιστοίχως- κι όχι κόμμα διαμαρτυρίας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece.

Οι υποψηφιότητες των δύο, άλλωστε, για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ είχαν λειτουργήσει περισσότερο συμπληρωματικώς η μία στην άλλη παρά ανταγωνιστικώς.

Παραμένει, ωστόσο, ζητούμενο ποιος θα ηγηθεί, με τους Αχτσιόγλου- Τσακαλώτο να (αυτο)εξαιρούνται από τη σχετική επιλογή,

Τα ονόματα που ακούγονται πιο έντονα είναι των Γαβριήλ Σακελλαρίδη κι Αλέξη Χαρίτση, αν και η προσπάθεια είναι να βρεθεί ένας «Αριστερός Κασσελάκης», ένα πρόσωπο δηλαδή με τα επικοινωνιακά χαρίσματα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά με μεγαλύτερη γείωση με την ιστορία, τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.

Έτσι κι αλλιώς Σακελλαρίδης- Χαρίτσης παρουσιάζονται διστακτικοί, ο πρώτος ύστερα από το δημόσιο δείπνο με τον Αλέξη Τσίπρα την προηγούμενη εβδομάδα κι ο έτερος λόγω προσωπικών του αναστολών.

Από την εξίσωση, πάντως, μάλλον θα πρέπει να εξαιρεθεί ο Πέτρος Κόκκαλης, αφού οι φιλοδοξίες του φαίνεται να καλύπτονται από τη συγκρότηση οικολογικής τάσης στο εσωτερικό του νέου κόμματος κι από μια εκ νέου υποψηφιότητα για ευρωβουλευτής τον προσεχή Ιούνιο.

Ως προς τη σχέση με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, το πιθανότερο είναι πως θα παραμείνει ανταγωνιστική αφού οι ιδρυτές του νέου εγχειρήματος είναι της άποψης πως ο Νίκος Ανδρουλάκης κάνει το λάθος που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας και συνεχίζει ο κ. Κασσελάκης να τοποθετεί το κόμμα του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς όμως ένα στέρεο κι αντιπαραθετικό ιδεολογικό- προγραμματικό λόγο.

Το οργανωτικό σκέλος, εξάλλου, μοιάζει να είναι το λιγότερο που τους απασχολεί αφού διαθέτουν έτοιμους μηχανισμούς σε όλη τη χώρα οι οποίοι απλώς θα αλλάξουν ταμπέλα.

Σε σχέση, επίσης, με το γιατί δεν αποχώρησαν την Κυριακή οι 6+ 6, το επίσημο- ανεπίσημο αφήγημά τους είναι πως θέλουν αυτό να γίνει συντεταγμένα.

Ανεπισήμως.. στο ότι προσδοκούν στη δημιουργία κύματος αποχωρήσεων μέσα στις επόμενες ημέρες που θα επιβεβαιώσει την εικόνα διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ