ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Aνδρουλάκης για δημοσκοπήσεις: Δεν προσφέρω καρέκλες, δεν κάνω όσα έκαναν Μητσοτάκης-Τσίπρας

Aνδρουλάκης για δημοσκοπήσεις: Δεν προσφέρω καρέκλες, δεν κάνω όσα έκαναν Μητσοτάκης-Τσίπρας

«Συνεχίζουμε με συνέπεια και σκληρή δουλειά για να υπάρχει πραγματικός προοδευτικός αντίπαλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2023, σχολιάζοντας τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

«Δεν πανηγυρίζουμε με τις δημοσκοπήσεις. Συνεχίζουμε με συνέπεια, χαμηλούς τόνους και σκληρή δουλειά, μέσα και έξω από τη Βουλή, για να υπάρχει πραγματικός προοδευτικός αντίπαλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Ανανέωσα το ΠΑΣΟΚ με πρόσωπα, που ήταν μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Ίσως δεν είχαν ευρεία αναγνωρισιμότητα. Προτεραιότητά μου είναι να συνεχίσει η ανανέωση με ανθρώπους, που ανήκουν στην Κεντροαριστερά και την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία φύσει θέσει, πρόσωπα τα οποία πιστεύω και όχι πρόσωπα τα οποία είναι οι λεγόμενοι “άριστοι κάθε χρήσης”. Όπου βρουν καρέκλα, βαπτίζουν αριστεία την πολιτική τους προίκα. Δεν προσφέρω καρέκλες. Δεν πρόκειται να επαναλάβω ούτε αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε αυτό που έκανε ο κ. Τσίπρας. Οικοδομώ την ανανέωση της παράταξης από τα σπλάχνα της» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ερωτηθείς για τυχόν συμμαχίες.

«Οι συμμαχίες θα γίνουν με όρους πολιτικούς και όχι εξουσίας. Το κάλεσμα είναι πολιτικό και προς την κοινωνία και προς ανθρώπους της ευρύτερης Κεντροαριστεράς, του προοδευτικού Κέντρου, της προοδευτικής Αριστεράς, της Ανανεωτικής Αριστεράς» πρόσθεσε.

«Οικοδομήθηκαν κόμματα και στρατηγικά σχέδια για τη χώρα με οπορτουνιστικούς όρους. Είδαμε τα αποτελέσματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι σίγουρος ότι θα τα δούμε και στη Νέα Δημοκρατία. Διότι, η Νέα Δημοκρατία, ενώ επαίρεται ότι είναι ένα κόμμα της κεντροδεξιάς και του ευρωπαϊκού φιλελευθερισμού, όλες οι πρακτικές της σε σχέση με τις ανεξάρτητες αρχές, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια δεν συνάδουν με τις ευρωπαϊκές αξίες και τη φιλελεύθερη λειτουργία και την όποια προίκα της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Θυμηθείτε τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης, όταν συγκινήθηκε ο κ. Πικραμμένος. Ό,τι και το ΠΑΣΟΚ . Σκεφτείτε όμως και τι είπε, όταν συγκινήθηκε ο κ. Ράμμος, ένας άνθρωπος ο οποίος προσπάθησε με κάθε τρόπο να υπερασπιστεί την ανεξάρτητη αρχή, της οποίας είναι επικεφαλής. Ποιος άλλος Πρωθυπουργός ή Πρόεδρος κράτους της Ευρώπης -εξαιρώ την Ουγγαρία και την Πολωνία- έχει επιτεθεί με τέτοιο βάναυσο τρόπο σε έναν άνθρωπο ο οποίος προΐσταται μιας ανεξάρτητης αρχής; Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα σαν του κ. Μητσοτάκη» ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ