ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις ευρωεκλογές η νέα Κεντρική Επιτροπή - Προκριματικές ανά περιφέρεια

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις ευρωεκλογές η νέα Κεντρική Επιτροπή - Προκριματικές ανά περιφέρεια
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME

Επιμένει ο Στέφανος Κασσελάκης στη διεξαγωγή προκριματικών εκλογών για την επιλογή των ευρωβουλευτών, καθώς και για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής όχι αμέσως μετά από το συνέδριο του Φεβρουαρίου αλλά μετά τις ευρωεκλογές, προκειμένου να μην επικρατήσει κλίμα εσωστρέφειας.

Συνεργάτες του, μάλιστα, παραδέχονται στο CNN Greece ότι η καθυστερημένη εκλογή Κεντρικής Επιτροπής εμπεριέχει μεγάλο πολιτικό ρίσκο στην περίπτωση που το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν είναι θετικό.

Όσον αφορά τις προκριματικές εκλογές, το πιθανότερο είναι πως θα διεξαχθούν τον Απρίλιο και θα κατατμηθούν σε περιφέρειες όπως ήταν ο αρχικός κυβερνητικός σχεδιασμός για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Σε σχέση με τα περιφερειακά συνέδρια, το πιθανότερο είναι πως θα ξεκινήσουν από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη.

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει και τους δύο βουλευτές που εκλέγονται στη Θράκη, τον Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στην Ξάνθη και τον Φερχάτ Οζγκιούρ στη Ροδόπη, αφού εντάχθηκαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Αριστεράς.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πως ο Χάρης Τσιόκας- συμφώνησε κι ο Διονύσης Τεμπονέρας- κατάθεσε τροπολογία με την οποία ζητούσε να καθοριστούν συγκεκριμένες ημερομηνίες για την εκλογή συνέδρων και νέων συντονιστικών οργάνων Οργανώσεων Μελών και Νομαρχιακών Επιτροπών το αργότερο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Έγινε δεκτό αυτές οι κάλπες να στηθούν στα μέσα Φεβρουαρίου.

Η τελική σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει στις 13 και 14 Ιανουαρίου για την έγκριση των κειμένων και την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί 23 με 25 Φεβρουαρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ