ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με παιδιά από μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης

Συνάντηση Μητσοτάκη με παιδιά από μειονοτικό σχολείο της Ξάνθης
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τους μαθητές και τις μαθήτριες του μειονοτικού σχολείου της κοινότητας του Κενταύρου στην Ξάνθη υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα παιδιά της ΣΤ' τάξης μίλησαν στον πρωθυπουργό για το σχολείο τους, τα μαθήματα, αλλά και τη ζωή στο χωριό. Το δημοτικό ήδη διαθέτει διαδραστικούς πίνακες και τα παιδιά ζήτησαν οι εγκαταστάσεις να ενισχυθούν με ένα κλειστό γυμναστήριο και ένα εργαστήριο Φυσικής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

«Χαίρομαι πάρα πολύ που ήρθατε», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Είναι σημαντικό να βλέπετε πού δουλεύουμε και το δικό μας γραφείο να είναι πάντα ανοιχτό. Γιατί κι εμείς προσπαθούμε πάντα το καλύτερο για εσάς, για τα σχολεία σας, και κυρίως τα σχολεία που είναι σε πιο απομακρυσμένες περιοχές», είπε ο πρωθυπουργός στα παιδιά.

Πρόσθεσε ότι «πρέπει να σας προσέχουμε ακόμα περισσότερο, ώστε να αισθάνεστε ωραία στο χωριό σας, να θέλετε να μείνετε εκεί όταν μεγαλώσετε και να είναι η εμπειρία σας στο σχολείο όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη».

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, έδωσαν δώρα στους μαθητές και συνομίλησαν με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τη σχολική επίσκεψή τους στην Αθήνα, που περιλαμβάνει επίσης ξεναγήσεις στη Βουλή, την Προεδρική Φρουρά και στο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Τα παιδιά προσκάλεσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επισκεφτεί το χωριό και το σχολείο τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ