ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Εξέγερση» Πολάκη και βουλευτών της περιφέρειας για το γάμο ομόφυλων – «Θα είμαι στην Κρήτη»

ΣΥΡΙΖΑ: «Εξέγερση» Πολάκη και βουλευτών της περιφέρειας για το γάμο ομόφυλων – «Θα είμαι στην Κρήτη»
Ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Παύλο Πολάκη ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

Δεν είναι ο Παύλος Πολάκης ο μοναδικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ο οποίος είναι αντίθετος με το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και την κομματική πειθαρχία που επέβαλε ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Όπως μαθαίνουμε, μάλιστα, ο βουλευτής Χανίων λέει με νόημα σε γνωστούς και φίλους πως θα βρίσκεται στην Κρήτη όταν θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο.

Ιδίως, εξάλλου, οι βουλευτές της περιφέρειας είναι και οι πιο προβληματισμένοι, αναφέροντας πως «δεν περνά από την κοινωνία και η δική μας πρόταση νόμου».

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως είναι πρωτοτυπία η κυβέρνηση να μην θέτει πειθαρχία για ένα νομοσχέδιο και να την θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση και, μάλιστα, για ένα νομοσχέδιο το οποίο δεν έχει δει κανένας.

Στο μεταξύ, πολλές και διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την κόντρα ή «κόντρα» Στέφανου Κασσελάκη- Παύλου Πολάκη για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Κάποιοι ανησυχούν πως μπορεί να ξεφύγει από τα όρια και να φτάσει ως τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων, ενώ κάποιοι άλλοι πως θέλησε να καθησυχάσει το πιο συντηρητικό κοινό του στην Κρήτη κι όχι μόνο χωρίς όμως να κλιμακώσει με αρνητική ψήφο την αντίθεσή του.

Παραλλήλως, υπάρχουν κι εκείνοι που διατείνονται πως στην ουσία δεν υπάρχει κάποια αντιπαράθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον συντονιστή των κοινοβουλευτικών ΕΠΕΚΕ κι απλώς μια επικοινωνιακή προσπάθεια Κασσελάκη να δείξει πως σε αντίθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ίδιος δείχνει πυγμή κι επιβάλλεται στο κόμμα του.

Ο κ. Πολάκης, πάντως, δεν μίλησε στην Κεντρική Επιτροπή με το σκεπτικό πως «ό,τι είχα να πω το είπα στην Πολιτική Γραμματεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ