ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την ατάκα «φοιτητές - ληστές» από Μητσοτάκη: «Μόνη παράνομη η ΝΔ»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για την ατάκα «φοιτητές - ληστές» από Μητσοτάκη: «Μόνη παράνομη η ΝΔ»
ΙΝΤΙΜΕ / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

«Μόνη παράνομη η ΝΔ». Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ την παρομοίωση του Κυριάκου Μητσοτάκη των φοιτητών με ληστές σε ραδιοφωνική του συνέντευξη την Τρίτη.

Ως υστερόγραφο, μάλιστα, σημειώνει πως καλό θα ήταν ο πρόεδρος του κόμματος που χρεοκόπησε τη χώρα και χρωστά 400.000.000 ευρώ στις τράπεζες να μην μιλά για «ληστείες».

«Ο πρωθυπουργός της χώρας παρομοίασε σε live μετάδοση, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, τους φοιτητές/τριες που αγωνίζονται για την υπεράσπιση της δημόσιας παιδείας με εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου. Μόνη παράνομη είναι η κυβέρνηση που σχεδιάζει να ποδοπατήσει το Σύνταγμα για να φέρει ιδιωτικές επιχειρήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας», υποστηρίζει η Νεολαία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δημόσια πανεπιστήμια απέναντι στα σχέδια διάλυσής τους κι αντικατάστασής τους με supermarkets πτυχίων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, η οποία σε ανάρτησή της στις προσωπικές της σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγραψε πως σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον εαυτό του.

«Ο πρωθυπουργός της αισχροκέρδειας, των απευθείας αναθέσεων και των υποκλοπών τόλμησε να παρομοιάσει τους αγωνιζόμενους φοιτητές με “ληστές μπακάλικων”. Οι συκοφαντίες κι ο αυταρχισμός της ΝΔ θα πέσουν στο κενό», σημείωσε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ