ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Εμφύλιες μπηχτές για αγρότες και φοιτητές – Τι συμβαίνει με Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Εμφύλιες μπηχτές για αγρότες και φοιτητές – Τι συμβαίνει με Πολάκη
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME NEWS

Γιγαντώνεται η δυσαρέσκεια εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το ότι το κόμμα απουσιάζει από τα αγροτικά μπλόκα και τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, πέρα από ορισμένες μεμονωμένες παρουσίες κάποιων βουλευτών και στελεχών του.

Αυτή η δυσαρέσκεια έγινε εντονότερη μετά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μπλόκο στη Βόνιτσα.

«Πώς είναι δυνατό να έχει πάει ο πρωθυπουργός κι όχι εμείς;», αναρωτιούνται αρκετοί στην Κουμουνδούρου, με τον κ. Κασσελάκη να επιχειρεί να καλύψει το κενό με την παρουσία του αύριο Σάββατο στην έκθεση «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις επαφές που θα έχει με αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στη συμπρωτεύουσα.

Οι ανεπιβεβαίωτες εικασίες για τον Παύλο Πολάκη

Στο μεταξύ, η «είδηση» περί ανοιχτής σύγκρουσης Κασσελάκη- Πολάκη την Τετάρτη έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στην Κουμουνδούρου, με πολλές ανεπιβεβαίωτες εικασίες.

Πρέπει να θεωρείται, πάντως, βέβαιο ότι μαίνεται υπόγειος πόλεμος ανάμεσα στον Βαγγέλη Αποστολάκη και στον Παύλο Πολάκη με αφορμή τα εξοπλιστικά, όπως άλλωστε προκύπτει και με τη δήλωση του συντονιστή των ΕΠΕΚΕ προσερχόμενου στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία πως κάποιοι το παίζουν στρατηλάτες.

Οι ενστάσεις αρκετών στο ΣΥΡΙΖΑ γύρω από τα F- 35 σχετίζονται και με τις "αοριστολογίες", όπως τις περιγράφουν, του Νίκου Δένδια κατά την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Άμυνας στον κ. Κασσελάκη στο Πεντάγωνο τη Δευτέρα.

Παραλλήλως, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα οι αιχμές που έχει αφήσει ο Νίκος Παππάς για την τακτική και τη στρατηγική του κόμματος.

Εκλογή έως τεσσάρων ευρωβουλευτών αναμένουν στην Κουμουνδούρου

Την ίδια ώρα, δεν προσδοκούν σε περισσότερους από τέσσερις ευρωβουλευτές στο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, κι αυτό με βάση το αισιόδοξο σενάριο, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

Το πιο ρεαλιστικό, μάλιστα, κάνει λόγο για δύο ευρωβουλευτές, εξέλιξη που αναμένεται να επηρεάσει και τον αριθμό των στελεχών που θα υποβάλουν υποψηφιότητα στη σχετική πλατφόρμα ενόψει των προκριματικών εκλογών, η οποία πλατφόρμα έχει ήδη ανοίξει.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λίστα που θα τεθεί υπόψη των μελών προς ηλεκτρονική ψήφιση θα εγκριθεί από την Πολιτική Γραμματεία.

Οι δύο νυν ευρωβουλευτές, Έλενα Κουντουρά και Κώστας Αρβανίτης, θα είναι εξ οφίτσιο υποψήφιοι τον Ιούνιο.

Ο κ. Κασσελάκης, πάντως, τείνει προς την παραμονή στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με τη φιλοδοξία ο ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα κι από τη διαφαινόμενη απώλεια δυνάμεων του γερμανικού Die Linke, να του ηγηθεί καταλαμβάνοντας και τα περισσότερα και πιο επιδραστικά χαρτοφυλάκια.

«Αν πηγαίναμε στους Ευρωσοσιαλιστές δεν θα μπορούσαμε να έχουμε την ίδια επιρροή. Αφήστε που κι αυτοί θα έχουν σημαντικές απώλειες τον Ιούνιο», μας λένε άνθρωποι που γνωρίζουν τα των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.

Ως προς το συνέδριο, ο προσανατολισμός είναι το εκλογικό μέτρο να οριστεί στον ένα σύνεδρο για κάθε 40 μέλη, το οποίο σημαίνει πως αν επιβεβαιωθεί ο αριθμός των 150.000 με 175.000 μελών οι σύνεδροι θα είναι περίπου 4.000.

Αν, πάλι, είναι 200.000 τα μέλη οι σύνεδροι θα φτάσουν τις 5.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ