ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι ο Πολάκης που έχει ενοχλήσει περισσότερο τον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν είναι ο Πολάκης που έχει ενοχλήσει περισσότερο τον Κασσελάκη
Ο Παυλος Πολάκης δίπλα στην Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 11 Νοεμβρίου, 2023 ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ / INTIME NEWS

Κάθε άλλο παρά αποκλείεται να βρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης σε αγροτικό μπλόκο με αφορμή τη σημερινή (Σάββατο) επίσκεψή του στην έκθεση «Agrotica», στη Θεσσαλονίκη, χωρίς πάντως κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται από τους συνεργάτες του.

Όπως κι αν έχει, στις 11:00 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΔΕΘ στο κτίριο της Διοίκησης της ΔΕΘ, ενώ από τις 11.30 μέχρι και τις 13.30 θα περιοδεύσει σε περίπτερα.

Στις 17.00 θα βρεθεί στην Καστοριά με αφορμή την κοπή της βασιλόπιτας της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής.

Την Κυριακή, εξάλλου, πραγματοποιείται το πρώτο περιφερειακό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη Στέγη Ποντιακού Ελληνισμού στην Κοζάνη, πέρα από τον κ. Κασσελάκη, θα βρεθούν και θα μιλήσουν και οι Σωκράτης Φάμελλος, Θεοδώρα Τζάκρη, Νίκος Παππάς, Διονύσης Καλαματιανός, Πέτρος Παππάς, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Καλλιόπη Βέττα, Έλενα Κουντουρά και Ολυμπία Τελιγιορίδου.

Όσον αφορά τον Παύλο Πολάκη, το CNN Greece είναι σε θέση να γνωρίζει πως δεν είναι αυτός ο οποίος έχει ενοχλήσει με τη συμπεριφορά του περισσότερο τον κ. Κασσελάκη, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει πως είναι ενθουσιασμένος με τον συντονιστή, μέχρι νεωτέρας, της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μας κάνουν λόγο για παλαιοκομματικούς μηχανισμούς που επιχειρούν να ελέγξουν το κόμμα ερήμην του προέδρου του, με το μυαλό στην επομένη των ευρωεκλογών.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν και το ότι δεν έχει προχωρήσει η ιδέα Κασσελάκη για συγκρότηση γραφείου προέδρου στη Θεσσαλονίκη, η οποία προκάλεσε την αντίδραση κορυφαίων στελεχών με αναφορά στη συμπρωτεύουσα.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη εβδομάδα, όπως πληροφορούμαστε, αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η καμπάνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη στεγαστική πολιτική την οποία βεβαίως και θα προβάλει κι ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα αφορά τους πάντες αφού κάθε επαγγελματική κατηγορία και ηλικιακή ομάδα θα μπορεί να βρει στο στεγαστικό πρόγραμμα κάτι που να την ενδιαφέρει, την ίδια ώρα που δεν θα είναι εχθρικό απέναντι στους ιδιοκτήτες και στις σοβαρές επενδύσεις.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο μέρος του δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος, θα περιέχει βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα, ενώ θα παρέχει κίνητρα και για την αποκέντρωση.

Παραλλήλως, θα απευθύνεται και σε ειδικές κοινωνικές ομάδες, όπως τα ΑμΕΑ, και θα διατρέχεται από τη λογική της αξιοποίησης κι όχι της πώλησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί πρωτοβουλία 40 μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια της χώρας για κοινό μέτωπο πρωτοβουλιών και δράσεων με προοδευτικές δυνάμεις για την αναβάθμιση του δημόσιου χαρακτήρα των ΑΕΙ.

«Είναι απαραίτητο να υπάρξουν συνεργασίες, στη βάση μίας αντινεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης όλων των φοιτητικών παρατάξεων που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικές και προοδευτικές, χωρίς μικροκομματικά συμφέροντα. Είναι άμεση ανάγκη λόγω συγκυρίας να ζωντανέψουν ξανά οι δημοκρατικές διαδικασίες στα πανεπιστήμια για σύγχρονους και πρωτοπόρους συλλόγους», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο που κυκλοφορεί ήδη στις πανεπιστημιακές σχολές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ