ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Το Σάββατο των μεγάλων μαχαιριών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας διάσπασης

ΣΥΡΙΖΑ: Το Σάββατο των μεγάλων μαχαιριών - Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας διάσπασης
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο νέας διάσπασης στο ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στο συνέδριο και το κοινό μέτωπο εναντίον του που έχει συγκροτηθεί από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Κι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του CNN Greece ότι ο κ. Τσίπρας θα κάνει δημόσια δήλωση στήριξης της κυρίας Γεροβασίλη αμέσως μόλις η αντιπρόεδρος της Βουλής ανακοινώσει την υποψηφιότητά της σήμερα (Σάββατο) το μεσημέρι, τότε αυτομάτως η μάχη γίνεται πολύ πιο σκληρή από την αντίστοιχη του Σεπτεμβρίου από τη στιγμή που θα εμπλακεί ενεργώς σε αυτή κι ο πρώην πρωθυπουργός.

Ήδη, άλλωστε, στελέχη κοντά στον κ. Κασσελάκη μας προεξοφλούν μεγάλο πλήγμα στην υστεροφημία Τσίπρα εφόσον στηρίξει δημοσίως την βουλευτίνα Άρτας.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι τα περισσότερα κορυφαία στελέχη αφιέρωσαν την Παρασκευή περισσότερο χρόνο στις μεταξύ τους συσκέψεις παρά στην κυρίως αίθουσα του συνεδρίου ή στα θεματικά του τραπέζια.

Βέβαιη η υποψηφιότητα Γεροβασίλη

Επίσης βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως μοναδική αντίπαλος του κ. Κασσελάκη θα είναι η Όλγα Γεροβασίλη γύρω από την οποία έχουν συνασπιστεί ο Νίκος Παππάς, ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιώργος Τσίπρας και στελέχη με αναφορά στους τέσσερις, αλλά και οι δύο γραμματείς Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο πως κανείς τους δεν μίλησε χθες, περιμένοντας οι ομιλίες τους που θα ακολουθήσουν της κυρίας Γεροβασίλη να έχουν το χαρακτήρα δημόσιας στήριξης στην υποψηφιότητά της.

Από την πλευρά του, ο κ. Παππάς αναμένεται να ζητήσει, όπως πληροφορούμαστε, ο ηττημένος των νέων προεδρικών εκλογών να αναλάβει αντιπρόεδρος του κόμματος στο όνομα της ενότητάς του.

Οι πληροφορίες μας τον θέλουν επίσης να τα έχει ξαναβρεί πρόσφατα με τον κ. Τσίπρα.

Δεν θα μιλήσει ο Πολάκης

Από την άλλη, ο κ. Πολάκης δεν πρόκειται να μιλήσει στο συνέδριο, τουλάχιστον όπως διαμήνυσε χθες ο ίδιος. Υπενθυμίζουμε, εξάλλου, πως ο κ. Πολάκης ναι μεν τα έχει «σπάσει» με τον κ. Κασσελάκη, η σχέση του ωστόσο με την κυρία Γεροβασίλη δεν είναι και η καλύτερη. Η αντιπρόεδρος της Βουλής, άλλωστε, είχε ψηφίσει «παρών» για να αναλάβει ο βουλευτής Χανίων συντονιστής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Την ίδια ώρα, δεν είναι βέβαιο ότι οι τετραπλές εκλογές θα μπορέσουν να γίνουν στις 10 Μαρτίου αφού αρκετές Οργανώσεις Μελών έχουν ήδη ενημερώσει πως αδυνατούν να σηκώσουν το βάρος του στησίματος τεσσάρων καλπών- προεδρικές, Κεντρική Επιτροπή, Νομαρχιακές Επιτροπές, Οργανώσεις Μελών.

Εστία αντιπαράθεσης αναμένεται, επίσης, να ξεσπάσει στην περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης επιμείνει η ψηφοφορία να είναι και ηλεκτρονική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ