ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Δεν γίνεται να μην πάμε σε εκλογές - Φάμελλος: Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη

Κασσελάκης: Δεν γίνεται να μην πάμε σε εκλογές - Φάμελλος: Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Επιμένει στην απόφασή του για εσωκομματικές εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης. «Δυστυχώς δεν γίνεται να μην πάμε σε εκλογές» ξεκαθάρισε από το βήμα του Συνεδρίου του κόμματος. Να αποσύρει την υποψηφιότητα του και να μην πάνε σε εκλογές ζήτησε ο Όλγα Γεροβασίλη. «Δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου. Το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη στον Κασσελάκη» είπε ο Σωκράτης Φάμελλος. 

Νωρίτερα στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης είπε στους συνέδρους πως «θα σεβαστώ ο,τι αποφασίσετε, αλλά την αλήθεια μου θα την πω. Δεν με κρατάει κανείς, μόνο το μεγάλο συλλογικό εμείς».

«Πώς γίνεται να ζητά τις κάλπες ο πρώην κι ο νυν πρόεδρος και να μείνω πρόεδρος υπό αυτές τις συνθήκες; Πώς μπορώ να βγω από το συνέδριο κομμένος σε κομμάτια;» διερωτήθη ο κ. Κασσελάκης.

«Μου ράγισε την καρδιά συντρόφισσα που μου ζήτησε να μην παμε σε εκλογές» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: «Έχετε χίλια δίκια να είστε κουρασμένοι, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν. Να ανοίξουμε τα μάτια και να ψηφίσουμε με βάση την πραγματικότητα που έχουμε μπροστά μας» πρόσθεσε.

«Δεν μπορεί να παραμείνει η χώρα πάνω από ένα μήνα χωρίς αξιωματική αντιπολίτευση. Πάρτε το κόμμα στα χέρια σας» είπε απευθυνόμενος στους συνέδρους.

Στρέφοντας τα βέλη στους εσωκομματικούς του αντιπάλους είπε «κάποιοι θέλουν να λιώνω τα παπούτσια μου ανά τη χώρα και κάποιοι να κονταίνουν το κόμμα στα κανάλια. Επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες παίζουν σκάκι στις πλάτες σας».

«Κάντε την καρδιά σας πέτρα και δώστε μια καθαρή λύση στις 10 Μαρτίου. Δεν μπορώ να γίνω πρόεδρος υπό προθεσμία. Να γίνω πρόεδρος με ορίζοντα εθνικών εκλογών για να μετασχηματίσω το κόμμα και να τρανταξω τα οφίτσια» τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κασσελάκης δεσμεύθηκε για «επανίδρυση, νέα όργανα, αξιοκρατία, αξιοπιστία, λύτρωση τώρα».

«Δεν θα σας προδώσω ποτέ. Καθαρές λύσεις, ενωμένοι θα νικήσουμε» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Φάμελλος: Επιβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη μας στον Κασσελάκη

Αμέσως μετά πήρε τον λόγο ο Σωκράτης Φάμελλο ότι «το συνέδριο επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη του στον πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη και δίνει εντολή να πάμε ενωμένοι στις επόμενες πολιτικές και εκλογικές μάχες με ενιαία λειτουργία».

Σε αυτή τη βάση τόνισε πως «δεν χρειάζεται νέα εκλογή προέδρου».

Η πρόταση αυτή ακολουθεί της ομιλίας του κ. Κασσελάκη που τόνισε πως «δυστυχώς δεν γίνεται να μην πάμε σε εκλογές» ξεκαθάρισε πριν από λίγο από το βήμα του Συνεδρίου του κόμματος.

Γεροβασίλη: Να αποσύρεις την υποψηφιότητα και δεν πάμε σε εκλογές

Παίρνοντας το λόγο εκ νέου η Όλγα Γεροβασίλη ζήτησε από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να μην πάει το κόμμα σε εσωκομματικές εκλογές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ