ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας: Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να ξεχαστεί γρήγορα

Πρόταση δυσπιστίας: Γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να ξεχαστεί γρήγορα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τους υπουργούς Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, παρακολουθούν την ομιλία του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου στη Βουλή

ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιθυμούν να ξεχαστεί γρήγορα η τριήμερη συζήτηση στη Βουλή της πρότασης δυσπιστίας σε βάρος της κυβέρνησης. 

Κι αυτό γιατί δεν ξεκίνησε με δική τους πρωτοβουλία, αλλά του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και γιατί έκανε ορατή τη μεγαλύτερη αδυναμία τους στη μάχη, σε πρώτη φάση, για τη δεύτερη θέση, το ότι δηλαδή ο πρόεδρός τους δεν είναι βουλευτής.

Πού αποσκοπεί η πρόταση Κασσελάκη για διεθνείς παρατηρητές

Αλλωστε στο πλαίσιο της ανάκτησης του επικοινωνιακού πλεονεκτήματος εντάσσουν κι αρκετοί στην αξιωματική αντιπολίτευση την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη για παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη διενέργεια εκλογών με διεθνείς παρατηρητές, αλλά και την πρόταση του κόμματος για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη μίας η δύο συνεδριάσεων προκειμένου να ενεργοποιηθεί άμεσα το άρθρο 86 του Συντάγματος και να οδηγηθούν ο Κώστας Καραμανλής κι όσα πολιτικά πρόσωπα εμπλέκονται στην υπόθεση στην τακτική δικαιοσύνη ώστε να δικαστούν με βάση τις μηνύσεις των συγγενών των θυμάτων.

Η αναφορά για προσυνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ - Τι πραγματικά έγινε

Στην ανάκτηση, πάντως, του επικοινωνιακού πλεονεκτήματος δεν βοήθησε ούτε η αναφορά του Νίκου Παππά, την οποία πάντως πήρε πίσω, περί προσυνεννόησης με το ΠΑΣΟΚ για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας πριν ακόμα το δημοσίευμα της προηγούμενης Κυριακής για μονταζιέρα στα ηχητικά σταθμάρχη και μηχανοδηγών.

Εγγύτερα στην πραγματικότητα βρίσκεται το ότι τα δύο κόμματα διαβουλεύονταν αρχικώς για πρόταση μομφής σε βάρος της Νίκης Κεραμέως για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων.

Ως προς την υπουργό Εσωτερικών, μάλιστα, την κατηγορούν στην Κουμουνδούρου πως κατά την πολυήμερη περιοδεία της στον Καναδά και στις ΗΠΑ δεν λειτούργησε με τη θεσμική της ιδιότητα, αλλά ως κομματάρχισσα της ΝΔ διοργανώνοντας εκδηλώσεις, με τη σύμπραξη μάλιστα κατά τόπους προξενείων, οι οποίες στοίχισαν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ συνολικώς και στις οποίες το κοινό αποτελείτο σχεδόν αποκλειστικώς από ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος.

Αυτός ήταν κι ο λόγος, όπως πληροφορείται το CNN Greece, που αρνήθηκε να παραστεί σε μια τέτοια εκδήλωση στην Αστόρια, στη Νέα Υόρκη, ο βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όθωνας Ηλιόπουλος.

Ο κ. Κασσελάκης, μάλιστα, είχε δώσει εντολή στις Οργανώσεις Μελών ομογενών στην άλλη όχθη του Ατλαντικού να βιντεοσκοπήσουν τις εκδηλώσεις Κεραμέως ώστε να αξιοποιηθεί κάτι αντιπολιτευτικά.

Η μίνι περιοδεία Κασσελάκη

Αξίζει, επίσης, να σημειώσουμε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει, ύστερα από τη σημερινή ορκωμοσία του στο στρατόπεδο της Θήβας, να «στρατοπεδεύσει» στην Κρήτη για τέσσερις ή πέντε ημέρες από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας, 4 ή 5 Απριλίου μέχρι και τις οκτώ του μηνός.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα περιοδεύσει σε Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Σητεία και Άγιο Νικόλαο.

Στα πιο χαλαρά, απόψε (29/3) θα γιορτάσει τα 36ά του γενέθλια, αλλά και την αποστράτευσή του σε μπαράκι στου Ψυρρή στο οποίο έχει προσκαλέσει όλο το κόμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ