ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο Πιερρακάκης και Βορίδης - Τι καταλογίζει στους δύο υπουργούς

ΣΥΡΙΖΑ: Στο στόχαστρο Πιερρακάκης και Βορίδης - Τι καταλογίζει στους δύο υπουργούς

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης με τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη στ αέδρανα της Βουλής.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

«Εμείς θα συνεχίσουμε να αφουγκραζόμαστε τα προβλήματα της κοινωνίας σε κάθε άκρη της Ελλάδας, όπου κι αν βρίσκονται, και να τα προβάλλουμε. Γιατί για εμάς ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερα σημαντικός», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τα όσα είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης πως «τα ζητήματα Παιδείας είναι πολύ σοβαρά», κατηγορώντας τον Στέφανο Κασσελάκη για λαϊκισμό.

Αφορμή ήταν η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Γαύδο, όπου συνάντησε την μητέρα δύο παιδιών που δεν μπορούν να φοιτήσουν σε σχολείο στο νησί.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ ανέδειξε ένα πραγματικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στη Γαύδο. Παιδιά στα οποία το κράτος συμπεριφέρεται ως πολίτες β΄ κατηγορίας κι αρνείται το δικαίωμά τους στη δημόσια εκπαίδευση. Να τον ενημερώσουμε κι εμείς με τη σειρά μας πως ακριβώς επειδή τα θέματα της Παιδείας είναι σοβαρά εμείς οφείλουμε να αναδεικνύουμε τα όποια προβλήματα υπάρχουν.

Να τον ενημερώσουμε, επίσης, πως λαϊκισμός δεν είναι το να ακούς την κοινωνία και να αναδεικνύεις τις υποσχέσεις που δεν γίνονται πράξη. Αντίθετα, αυτό αποτελεί χρέος μας.

Το χρέος του ιδίου, ως αρμόδιου υπουργού, ήταν να έχει λύσει το πρόβλημα προτού αυτό λυθεί με ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως κι έγινε», προστίθεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, πηγές της Κουμουνδούρου στρέφουν τα βέλη τους και κατά του Μάκη Βορίδη στον οποίο καταλογίζουν πως θεώρησε «μικρά παράπονα» των πολιτών την αγανάκτησή τους για την ακρίβεια, τα Τέμπη κι άλλα «ήσσονος σημασίας» για τον ίδιο, ενώ έφτασε στο σημείο, όπως σημειώνουν οι ίδιοι κύκλοι, να εξομοιώσει την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα με τις τρομοκρατικές επιθέσεις, αρνούμενος πεισματικά να χρησιμοποιήσει τον όρο γυναικοκτονία.

«Ο αναβαθμισμένος πλέον στο στενό επιτελείο Μαξίμου υπερυπουργός δήλωσε με τον γνωστό του στόμφο ότι “δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που δεν υπάρχει ανθρωποκτονία. Να θυμίσω βαριές και πολύ μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις, σε σημεία που φυλάσσονται πολύ”.

Άξια η εργολαβία που του έχει αναθέσει ο πρωθυπουργός να κρατά τα ακροδεξιά μπόσικα μιας παραπαίουσας κυβέρνησης», συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ