ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μυστικά των προκριματικών για ανάδειξη των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου

ΣΥΡΙΖΑ: Τα μυστικά των προκριματικών για ανάδειξη των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου
INTIME NEWS

Πραγματοποιούνται αύριο Κυριακή οι προκριματικές εκλογές ανάδειξης των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Η εκλογική διαδικασία θα ξεκινήσει στις οκτώ το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις οκτώ το βράδυ, με αυξημένη πιθανότητα να δοθεί ωριαία παράταση.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, καθώς και οι φίλοι του συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο εκλογικό τμήμα.

Τα μέλη, οι φίλοι, καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά είχαν κληθεί να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής μέχρι τις 7 Απριλίου.

Ο εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους υποψήφιους της περιφέρειας στην οποία ανήκει το εκλογικό τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

Αν κάποιος, για παράδειγμα, είναι κάτοικος Αθηνών και την Κυριακή βρεθεί στις Σέρρες θα μπορέσει να ψηφίσει αλλά μόνο τους υποψήφιους Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν για μία από τις 14 περιφέρειες, για όποια επιθυμούν.

Εκλέγονται 35 υποψήφιοι- η μερίδα του λέοντος στην Αττική (12) και στην Κεντρική Μακεδονία (4)-, οι οποίοι μαζί με τους δύο νυν, Έλενα Κουντουρά και Κώστα Αρβανίτη, καθώς και τις πέντε επιλογές του Στέφανου Κασσελάκη που θα επικυρωθούν από τα κομματικά όργανα θα παρουσιαστούν πιθανότατα την ερχόμενη Παρασκευή, 19 Απριλίου, ημέρα άλλωστε που κατατίθενται τα ευρωψηφοδέλτια στον Άρειο Πάγο.

Προκειμένου, εξάλλου, να μην δοθεί η εντύπωση πως πριμοδοτούνται κάποιοι έναντι άλλων δεν θα δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα η κατάταξη των υποψηφίων, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι αυτοί που θα πάνε καλά θα δυσκολευτούν πολύ να το κρύψουν.

Στη Νέα Υόρκη ο Στέφανος Κασσελάκης

Στο μεταξύ, για τη Νέα Υόρκη αναχωρεί το πρωί του Σαββάτου ο κ. Κασσελάκης, σε μια ολιγοήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ όπου θα έχει σειρά επαφών, ενώ θα παραστεί και στην παρέλαση των ομογενών στην 5η Λεωφόρο, για την 25η Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως πληροφορείται το CNN Greece, θα ακολουθήσει όλο το πρόγραμμα εκδηλώσεων μεταβαίνοντας τόσο στη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, όσο και στο εορταστικό πρόγευμα στο ξενοδοχείο «Pierre», πριν από την έναρξη της παρέλασης στη 1:30 μετά το μεσημέρι της Κυριακής (τοπική ώρα), όπου και θα παρελάσει ως επίτιμος τελετάρχης.

Αμέσως μετά την παρέλαση, ο κ. Κασσελάκης έχει προγραμματίσει συνάντηση με στελέχη της AHEPA, ενώ τη Δευτέρα στις 10:30 το πρωί θα βρίσκεται στην Αρχιεπισκοπή, όπου και θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Στις 12:00 το μεσημέρι, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έχει συνάντηση με επιχειρηματίες κι επενδυτές, ενώ στις πέντε το απόγευμα έχει προγραμματιστεί επαφή με στελέχη των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών (Democratic Socialists of America – DSA).

Στις 6:15, το απόγευμα ο Στέφανος Κασσελάκης θα μεταβεί στο εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια, προκειμένου να συναντηθεί με εκπροσώπους των κυπριακών σωματείων, ενώ στις 7 το απόγευμα θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης.

Επόμενος σταθμός θα είναι την Τρίτη η Ουάσιγκτον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ