ΠΡΟΣΩΠΑ

Θέλει εκτός Ελλάδος το ΔΝΤ και άφησε το παιδί του με κάταγμα λόγω «πεποιθήσεων»

Θέλει εκτός Ελλάδος το ΔΝΤ και άφησε το παιδί του με κάταγμα λόγω «πεποιθήσεων»

Την Πέμπτη το βράδυ ώρα Ελλάδος ένας σκληροπυρηνικός Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από το Μίσιγκαν των ΗΠΑ, κατέθεσε στο Αμερικανικό Κογκρέσο νομοσχέδιο με το οποίο ζητούσε από την κυβέρνηση Τράμπ να αντιταχθεί σε περαιτέρω συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Γνωρίζοντας πως με το 16,5% που διαθέτουν οι ΗΠΑ στο Ταμείο δεν μπορούν να ασκήσουν βέτο σε ενδεχόμενη χρηματοδοτική συμμετοχή του ΔΝΤ -κάθε απόφαση του Ταμείου για δάνειο απαιτεί απλή πλειοψηφία- ο Μπίλ Χουιζένγκα, όπως ονομάζεται ο περί ου ο λόγος, ζήτησε πρόσθετα οι ΗΠΑ να μπλοκάρουν τυχόν ευρύτερες μεταρρυθμίσεις στις ποσοστώσεις του ΔΝΤ, μέχρι η Ελλάδα να πληρώσει όλα τα χρέη της προς το Ταμείο (οι ποσοστώσεις άλλαξαν πέρυσι και δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν στο κοντινό μέλλον).

Προ τριμήνου ο μικρότερος υιός του Χουιζένγκα έπεσε και τραυμάτισε το χέρι του. Ο πατέρας του ωστόσο χωρίς να γνωρίζει το εάν το παιδί του είχε διάστρεμμα ή σπάσιμο, επέλεξε να μην το πάει στα έκτακτα περιστατικά, αλλά να περιμένει έως το επόμενο πρωί ώστε τη γνωμάτευση να την κάνει ο γιατρός της τακτικής βάρδιας. Γιατί το έκανε αυτό; Διότι ως φανατικός πολέμιος του Obamacare, του προγράμματος που έδωσε ασφάλιση υγείας σε 20 εκατομμύρια Αμερικανούς, ήθελε να δώσει το παράδειγμα πως ο ίδιος δεν επιβαρύνει το σύστημα υγείας επισκεπτόμενος τα έκτακτα περιστατικά, η λειτουργία των οποίων κατά τους Ρεπουμπλικάνους είναι κοστοβόρα.

Την επομένη ημέρα, διαγνώστηκε πως το παιδί είχε υποστεί κάταγμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ