ΣΠΟΡ

Super League: Ο Ολυμπιακός... σκόρπισε τον Άρη, εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ με το Βόλο

Super League: Ο Ολυμπιακός... σκόρπισε τον Άρη, εύκολη νίκη του ΠΑΟΚ με το Βόλο
ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 4-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» τον Άρη για την 5η αγωνιστική της Super League και παρέμεινε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Άρης έβαλε... δύσκολα στον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», ισοφαρίζοντας σε 1-1 με τον Πάρδο στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί σε καταπληκτική κατάσταση, δίνοντας τη λύση με δύο προσωπικά γκολ που «καθάρισαν» τη νίκη των Πειραιωτών και μαζί με άλλο ένα τέρμα του Γιόβετιτς, τους οδήγησαν στο τελικό 4-1 στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα στο σκορ στο 21’ με το αυτογκόλ του Μπράμπετς από το γύρισμα του Μασούρα, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν δοκάρι με τον Νταρίντα, χάνοντας την ευκαιρία να «γυρίσουν» το σκορ στο 53’.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με πολύ επιθετική διάθεση για να φτάσουν στην 5η σερί νίκη στην έδρα τους και να σταθεροποιήσουν για άλλη μία αγωνιστική την παρουσία τους στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στο 7’ από λάθος μεταβίβαση του Οντουμπάτζο, έκλεψε ο Φορτούνης, τροφοδότησε τον Κααμπί, ο οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 21’ ο Φορτούνης διένυσε μέτρα με την μπάλα και μοίρασε στον Μασούρα, ο οποίος έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή, με τον Μπράμπετς άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ο Άρης μπήκε στο δεύτερο μέρος πολύ καλύτερα και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 47’ με εξαιρετικό σουτ του Πάρδο έξω από την περιοχή. Οι Θεσσαλονικείς μάλιστα, έφτασαν μία... ανάσα από την ανατροπή, όταν σε γρήγορη αντεπίθεσή τους στο 53’ ο Σουλεϊμάνοφ μοίρασε την μπάλα στον Νταρίντα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Πασχαλάκη και πλάσαρε αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι.

Στο 58’ οι Πειραιώτες έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, όταν από τη σέντρα του Ροντινέι, ο Ελ Κααμπί με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο διεθνής Μαροκινός φορ, ωστόσο, πήρε το... αίμα του πίσω εις διπλούν.

Στο 62’ με καρφωτή κεφαλιά από κόρνερ του Φορτούνη έκανε το 2-1, ενώ 8 λεπτά αργότερα (70’) έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι απ’ τη χαμηλή σέντρα του Ροντινέι και με προβολή ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, «τελειώνοντας» ουσιαστικά το ματς.

Στο 84’ ο Στέβαν Γιόβετιτς με ωραίο σουτ μέσα απ’ την περιοχή έκανε το 4-1, ενώ στο 90’+1’ ο Κουέστα απέκρουσε με τα πόδια την εκτέλεση πέναλτι του Κώστα Φορτούνη (χέρι του Ζαμόρα σε σέντρα του Ροντινέι).

ΠΑΟΚ - ΒΟΛΟΣ 3-0

Εύκολη νίκη και για τον ΠΑΟΚ που υποδέχτηκε τον Βόλο στο γήπεδο της Τούμπας, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν σε ένα άνετο 3-0. Μετά τις νικηφόρες εκτός έδρας δοκιμασίες, ο ΠΑΟΚ επέστρεψε φορμαρισμένος και ορεξάτος και στρέφει πλέον την προσοχή του στο ντέρμπι της Λεωφόρου απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Αφού έσπασε τα... δοκάρια, στη συνέχεια, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με δύο γκολ σε ένα χορταστικό πρώτο 45λεπτο. Οι φιλοξενούμενοι κατέγραψαν την πρώτη φάση του αγώνα μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με σουτ του Μαχαίρα έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Κοτάρσκι και έκτοτε... σίγησαν στο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε τα ηνία του αγώνα, πηγαίνοντας το ματς στο τέμπο του, αναγκάζοντας την ομάδα της Μαγνησίας να περιοριστεί στα αμυντικά της καθήκοντα, δοκιμάζοντας διαρκώς τα αντανακλαστικά του Παπαδόπουλου.

Σαμάτα και Σβαμπ άνοιξαν τον χορό των ευκαιριών για τους γηπεδούχους στο 11΄ με διπλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, αν και ο Αυστριακός είδε την τύχη να του γυρνά την πλάτη στο 24'. Ο Αντρίγια επιχείρησε την σέντρα, με τον Σβαμπ να στέλνει τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του εξουδετερωμένου αντίπαλου πορτιέρε και ο Τσιγγάρας σε απόσταση αναπνοής κατάφερε να αστοχήσει.

Οι Θεσσαλονικείς δεν πτοήθηκαν, διατήρησαν το πόδι στο... γκάζι αλλά και πάλι βρήκαν δοκάρι. Για την ακρίβεια, τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν από τα πόδια του Ζίβκοβιτς, η μπάλα έφτασε στον Σάστρε (σ.σ. επανεμφάνιση στην αρχική σύνθεση του ΠΑΟΚ μετά από 123 ημέρες) και ο Ισπανός είδε το σουτ του να σταματά στο δοκάρι του Παπαδόπουλου!

Εν τέλει, μετά από δύο δοκάρια και κυριαρχία για 39 λεπτά, ο ΠΑΟΚ μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ μέσα από στατική φάση. Ο εξαιρετικός και πάλι Τάισον ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ και ο Κουλιεράκης «κάρφωσε» τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Βόλου, ανοίγοντας το σκορ για τους ασπρόμαυρους (1-0), μετά κι από έλεγχο VAR.

Το 1-0 όμως φάνταζε «φτωχό» μπροστά στον ορεξάτο ΠΑΟΚ και Τάισον, ο οποίος με μία απίστευτη ενέργεια, κουβαλώντας τη μπάλα πίσω από το κέντρο, μετά από πάσα του Σβαμπ, τη γύρισε ωραία στ' αριστερά με τον Μουργκ να γράφει σε κενή εστία το 2-0. Σκορ ημιχρόνου στο γήπεδο της Τούμπας απέναντι σε έναν Βόλο που αδυνατούσε να βγάλει αντίδραση...

Στο 55' ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Μπάμπα έκανε τη σέντρα απ΄τα αριστερά, η άμυνα του Βόλου δεν μπόρεσε να απομακρύνει και στην εξέλιξη της φάσης ο Σαμάτα έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή, την έφερε ωραία μπροστά του, πέρασε τον Παπαδόπουλο και πλάσαρε, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την ασπρόμαυρη φανέλα.

Ο ΠΑΟΚ έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και στο β΄μέρος ενώ ο Αντρίγια λίγο έλειψε να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, με τον Σέρβο να πλασάρει ουσιαστικά σε κενή εστία αλλά ο Τσοκάνης τελευταία στιγμή έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ