Συγχαρητήρια Παυλόπουλου στους Καλανδαρίδη - Νικολαϊδη για το χρυσό στο Παγκόσμιο Εφήβων-Νεανίδων
Συγχαρητήριο τηλεγράφημα στους Γιάννη Καλανδαρίδη και Νίνο Νικολαϊδη για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων-Νεανίδων στο Ρότερνταμ, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Η κορυφαία, "χρυσή", παγκόσμια επιτυχία σας, και μάλιστα με νέο παγκόσμιο ρεκόρ, αποδεικνύει εμπράκτως τις τεράστιες δυνατότητές σας και το λαμπρό σας μέλλον. Αποδεικνύει όμως και το εξίσου λαμπρό μέλλον του ελληνικού αθλητισμού εν γένει, ύστερα και από τις μεγάλες επιτυχίες των Ολυμπιακών Αγώνων. Θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια, πάντα στην κορυφή», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Στην κατηγορία των εφήβων, η ελληνική δίκωπος άνευ πηδαλιούχου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, με χρόνο 6:32.51 στον τελικό, καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ (6:34.23) εδώ και μία δεκαετία (από το 2006 όταν το είχε πετύχει στο Άμστερντάμ η βάρκα της Ρουμανίας). Ο Γιάννης Καλανδαρίδης και ο Νίνο Νικολαϊδης είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης, πάλι στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου των εφήβων, στις 10 Ιουλίου.
Διαβάστε σχετικά
Τέσσερα μετάλλια για την Ελληνική κωπηλασία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα
Δίκη Βαλυράκη: Μάρτυρας κατέθεσε ότι είδε τους ψαράδες να χτυπούν το θύμα στο κεφάλι
13:44
Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην Eurovision παρά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Ισραήλ
13:39
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:30
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία - Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23