ΣΠΟΡ

Super League: με γκολ στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ στο ντέρμπυ των Δικεφάλων

Super League: με γκολ στις καθυστερήσεις ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ΑΕΚ στο ντέρμπυ των Δικεφάλων
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Σε ένα μέτριο ματς στην Τούμπα η ΑΕΚ κατάφερε για 94 λεπτά να κρατήσει μακριά από την εστία της τον ΠΑΟΚ, χάνοντας και δύο σημαντικές ευκαιρίες, τελικά όμως γνώρισε την ήττα από τους γηπεδούχους με γκολ του Μάτος στις καθυστερήσεις. Φαίνεται πάντως ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται δίκαια καθώς προηγήθηκε λανθασμένη υπόδειξη κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίου μπήκε το γκολ. Ο ΠΑΟΚ έπιασε την ΑΕΚ στους 11 βαθμούς, αλλά και οι δύο βρίσκονται πια 7 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Η ΑΕΚ παρότι έχασε πριν το ματς τον Τσιγκρίνσκι με γαστρεντερίτιδα είχε πολύ καλό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και με κορυφαίο τον Λαμπρόπουλο, αλλά και πίεση σε όλους τους χώρους (ακόμη και έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ), δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να έχουν την καλή κυκλοφορία τους και την δημιουργία φάσεων.

2624647


(Το φάουλ του Λέοβατς στο 29 - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Μοναδική στιγμή στα πρώτα 45 λεπτά που ανησύχησε ο Ανέστης ήταν ένα καλοχτυπημένο φάουλ του Λέοβατς στο 29. Παράλληλα όμως η ΑΕΚ δεν είχε σπουδαία δημιουργία, πάντως έχασε την καλύτερη ευακιρία του ημιχρόνου από σέντρα του Γκάλο και πλασέ στην κίνηση (στον αέρα) του Αλμέιδα από το σημείο του πέναλτυ δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

2624673


(Ο Αλμέιδα μόλις έχει χάσει την μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ στο 45 - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Στο ίδιο τέμπο κύησε και το μεγαλύτερο κομμάτι (30 λεπτά) του β μέρους) για να φτάσουμε στο πλέον χορταστικό 15λεπτο του παιχνιδιού στο τέλος. Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου έδωσε πνοή στην επίθεση της ΑΕΚ και στο 74 το σουτ του Λάζαρου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

2624794


(Έδωσε ώθηση στην ΑΕΚ η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Στην εξέλιξη της φάσης ήρθε ένα αντίστοιχο σουτ του Ροντρίγκες, που έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Ανέστης, ο οποίος τέσσερα λεπτά αργότερα σταμάτησε και πάλι τον επιθετικό του ΠΑΟΚ. Στην ευκαιρία αυτή απάντησε ο Μάνταλος με σουτ στο 85 και την αντίδραση του Γλύκου.

2624728


(Το τετ α τετ Ροντρίγκες-Ανέστη - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Η ΑΕΚ οπισθοχώρησε στο φινάλε και κλείστηκε στα καρέ της από την επιθετικότητα των γηπεδούχων, δίχως πάντως να κάνουν κάποια σημαντική φάση. Μέχρι το 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Μαλεζάς γύρισε με κεφαλιά την μπάλα στο πίσω δοκάρι, εκεί όπου βρέθηκε ξεχασμένος ο Μάτος και πλάσαρε από κοντά για το 1-0 (οι παίκτες της ΑΕΚ υποστηρίζουν πάντως ότι λανθασμένα έχει δοθεί κόρνερ από το οποίο ξεκίνησε η φάση του γκολ καθώς από το ριπλέι φαίνεται ο Μάτος να μην την προλαβαίνει πριν βγει την γραμμή).

2624734


(Ο χρυσός σκόρερ του ΠΑΟΚ Λέο Μάτος - Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

*Στο 79 ένας ανεγκέφαλος από την Θύρα 4 (που άνοιξε και πάλι σήμερα) εκτόξευσε μια φωτοβολίδα εντός του γηπέδου, με τον κύριο Σιδηρόπουλο να κάνει την απαραίτητη από τον κανονισμό προειδοποίηση (παρότι ήταν ευθείας βολής, μόνον αν υπάρχει τραυματισμός διακόπτεται άμεσα το ματς, μετά την τροποποίηση του κανονισμού το καλοκαίρι / άρθρο 15, παράγραφος 3, εδάφιο Β’-γ Πειθαρχικού κώδικα. Ο Ιβάν Σαββίδης έδωσε εντολή στους συνεργάτες του μετά το ματς να βρεθεί άμεσα ο δράστης και να τιμωρηθεί παραδειγματικά).

2624712


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Η 9η αγωνιστική

ΑΕΛ-Πανιώνιος 2-0 (10 Βαρέλα πεν., 82 Ναζλίδης)
Ξάνθη-Κέρκυρα 0-0
Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 (54 Ιντέγιε)
Παναθηναϊκός-Ηρακλής 2-0 (58 Λέτο, 62 Εμποκού)
Αστέρας Τρ.-Λεβαδειακός 1-0 (9 Ν.Φερνάντες)
Βέροια-Πλατανιάς 0-0
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0 (94 Μάτος)

Δευτέρα 31/10
Παναιτωλικός-ΠΑΣ Γιάννινα (19.30)

Η βαθμολογία (7 αγώνες)

1. Ολυμπιακός 18
2. Παναθηναϊκός 14
3. Π.Α.Ο.Κ. 11
4. A.E.K. 11
5. ΠΑΣ Γιάννινα 10 (5 αγ.)
6. Πανιώνιος 10
7. Ατρόμητος 10
8. Ξάνθη 9
9. Πλατανιάς 9
10. Παναιτωλικός 8 (6)
11. Α.Ε.Λ. 8
12. Λεβαδειακός 7 (6)
13. Κέρκυρα 7
14. Αστέρας Τρ. 6
15. Βέροια 6
16. Ηρακλής 2

Διαβάστε ακόμη

Super League: ο Λέτο έλυσε το γρίφο για τον ΠΑΟ απέναντι στον Ηρακλή

Super League: δύσκολο τρίποντο του Ολυμπιακού επί του Ατρόμητου

Super League: ο Πανιώνιος τις ευκαιρίες, η ΑΕΛ τα γκολ, Χ για Ξάνθη και Κέρκυρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ