ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mercedes προλογίζει την ηλεκτρική Ε-Class, την EQE

Η Mercedes προλογίζει την ηλεκτρική Ε-Class, την EQE

Ο προγραμματισμός της Mercedes περιλαμβάνει 10 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2022 και έτσι στην έκθεση του Μονάχου, που αποτελεί τη συνέχεια αυτής της Φρανκφούρτης και θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιάσει το επόμενο EV της.

Που θα είναι η EQE, η ηλεκτρική εκδοχή δηλαδή της E-Class, για την οποία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser φωτογραφίες της.

Από όσα γνωρίζουμε και από τα λίγα που βλέπουμε για την εξωτερική της εμφάνιση θα ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα της EQS, με έμφαση στην αεροδυναμική. Το μήκος της θα είναι μικρότερο σε σχέση με την E-Class, αλλά οι χώροι της, χάρη και στο επίπεδο δάπεδο θα είναι ανάλογοι αυτών της S-Class.

Όσο για το διάκοσμο προαιρετικά θα είναι διαθέσιμη και η ιδιαίτερα εντυπωσιακή Hyperscreen, που και εδώ θα καλύπτει το ταμπλό από άκρη σε άκρη.

Η τοποθετημένη στο δάπεδο μπαταρία -το πλαίσιο θα επιτρέπει και τη χρήση αλουμινίου για μείωση του βάρους- θα έχει ενεργειακή χωρητικότητα έως και 90 kWh και αυτονομία που θα ξεπερνά τα 650 χιλιόμετρα. Θα υπάρχουν εκδόσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες, με τις τελευταίες να είναι και τετρακίνητες.

Όπως και η πρώτη εκδοχή της EQE που θα είναι διαθέσιμη και αναμένεται να αποδίδει συνδυαστικά περισσότερους από 400 ίππους και 750 Nm. Στην πορεία θα ακολουθήσουν και οι πιο προσιτές πισωκίνητες εκδόσεις καθώς και οι πιο σπορ AMG.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ