OSCARS

Όσκαρ 2017: 9 διάσημοι ηθοποιοί που δεν έχουν ακόμη κρατήσει το χρυσό αγαλματάκι

Όσκαρ 2017: 9 διάσημοι ηθοποιοί που δεν έχουν ακόμη κρατήσει το χρυσό αγαλματάκι
REUTERS/Adrees Latif

Στην ιστορία των Όσκαρ πολλές φορές έχουμε εκπλαγεί από τις υποψηφιότητες αλλά και από τις επιλογές της Ακαδημίας. Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις ηθοποιών, που αν και -κατά γενική ομολογία- το άξιζαν, δεν πήραν ποτέ το χρυσό αγαλματάκι.

Από τα πρώτα χρόνια του θεσμού των Όσκαρ, ονόματα όπως Cary Grant, που υπήρξε αγαπημένος ηθοποιός του Hitchcock, η Greta Garbo, ή ακόμα και ο Peter Sellers, αν και προτάθηκαν ουδέποτε κέρδισαν το βραβείο.

Αλλά και στο πιο σύγχρονο σινεμά θα συναντήσουμε ηθοποιούς όπως ο John Malkovich, ο Tom Cruise και η Michelle Pfeiffer που οι ταινίες τους έσπαγαν ταμεία, η υποκριτική τους καθήλωνε -εν τούτοις η Ακαδημία έκρινε πως δεν ήταν αντάξιοι του Όσκαρ Α' Ανδρικού/ Γυναικείου ρόλου.

Tom Cruise

Tom Cruise and Mimi Rogers

Ο Tom Cruise πρωταγωνιστεί τα τελευταία 36 χρόνια. Για πρώτη φορά ήταν υποψήφιος το 2000 με το «Born on the Fourth of July» ωστόσο δεν στάθηκε τυχερός. Ούτε και τις επόμενες δύο φορές. Το αστέρι του Cruise ανέτειλε το 1986 με όχημα το «Top Gun». Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερης μουσικής, ενώ είχε συγκεντρώσει πέντε υποψηφιότητες.

John Malkovich

John Malkovich KVIFF Master Class

Ερμηνείες όπως αυτές του John Malkovich σπανίζουν. Τα τελευταία 25 χρόνια έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 70 ταινίες, ενώ ήταν δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ για τους ρόλους που διαδραμάτισε στις ταινίες Places in the Heart και In the Line of Fire.

Michelle Pfeiffer

MI

Οι αξιόλογες ερμηνείες της έτυχαν τιμής από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου αλλά ποτέ από την Αμερικανική. Έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως το «Dangerous Liaisons», «The Fabulous Baker Boys» και το «Scarface».

Ας δούμε ακόμη μερικούς ηθοποιούς οι οποίοι παρότι πρόβαλαν ως φαβορί δεν κράτησαν το χρυσό αγαλματάκι

Helena Bonham Carter

1024px Helena Bonham Carter 2011 AA

Έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο στην τηλεταινία «A Pattern of Roses» και το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στο «Lady Jane». Έχει δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ερμηνείες της στις ταινίες «The Wings of the Dove» και «The King's Speech».

Will Smith

Will Smith Emmy Awards 1993

Έχει κερδίσει Γκράμι, το Νιουσγουίκ τον έχει αποκαλέσει τον πλέον ισχυρό ηθοποιό του Χόλιγουντ, έχει κάνει μεγάλες επιτυχίες αλλά Όσκαρ -παρότι προτάθηκε δύο φορές- δεν έχει κερδίσει.

Joaquim Phoenix

Spike Jonzes Her Joaquin Phoenix Still

Έχει φλερτάρει τρεις φορές με το αγαλματίδιο και τον τίτλο αλλά δεν τα κατέκτησε. Οι ερμηνίες του στο «Gladiator» αλλά και το «Walk the Line» στο οποίο υποδύθηκε τον τραγουδιστή Johnny Cash, αγαπήθηκαν από τον κόσμο αλλά δεν του χάρισαν το βραβείο.

Bill Murray

2013 Golden Globe Awards 8378777269

Τον κυνηγάει -λένε- η «κατάρα των κωμικών». Εχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες που έκαναν πάταγο, όμως μόνο μια φορά ήταν υποψήφιος, με το «Lost in translation», αλλά η Ακαδημία δεν τον ευνόησε.

Annet Bening

Bening

Η συμμετοχή της στο «The Kids Are Alright» απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, καλύτερες απο εκείνες για το «American Beauty». Η ερμηνεία αυτή της χάρισε τη δεύτερή της χρυσή σφαίρα, την τέταρτη υποψηφιότητα για Όσκαρ αλλά όχι το χρυσό αγαλματάκι.

Edward Norton

edward norton workout routine

Μας συστήθηκε με την ταινία «Primal Fear». Με αρκετά κιλά παραπάνω και ξυρισμένο κεφάλι, ο Νόρτον έδωσε μια πολύ καλή ερμηνεία στο «American History X» το 1998. Προτάθηκε για Οσκαρ Α' ανδρικού -δεύτερη κατά σειρά υποψηφιότητά του για βραβείο- αλλά δεν το κατέκτησε.

Η φετινή 89η τελετή των βραβείων Oscar την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου θα μεταδοθεί ζωστανά στην COSMOTE TV.

Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Διαβάστε επίσης

Όσκαρ 2017: Οι ταινίες που έγραψαν ιστορία

Όσκαρ 2017: 50 χρόνια μετά, Μπόνι και Κλάιντ ξανά μαζί

Όσκαρ 2017: Η Έμα Στόουν μέσα από 73 απαντήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ