ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Ροζ Πάνθηρας... επιστρέφει: Ο Έντι Μέρφι είναι -ίσως- ο επόμενος Επιθεωρητής Κλουζώ

Ο Ροζ Πάνθηρας... επιστρέφει: Ο Έντι Μέρφι είναι -ίσως- ο επόμενος Επιθεωρητής Κλουζώ
Ο Έντι Μέρφι βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει τον ρόλο του Επιθεωρητή Κλουζώ σε reboot του Ροζ Πάνθηρα. Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

Ο Έντι Μέρφι βρίσκεται σε συζητήσεις για να αναλάβει τον ρόλο του Επιθεωρητή Κλουζώ σε reboot του Ροζ Πάνθηρα, μιας κωμικής σειράς ταινιών που έγινε εξαιρετικά δημοφιλής από τον Πίτερ Σέλερς τις δεκαετίες του 1960 και του 70.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Μέρφι πρόκειται να πάρει τον κεντρικό ρόλο σε μια νέα ταινία του Ροζ Πάνθηρα σε σκηνοθεσία του Τζεφ Φάουλερ, σκηνοθέτη του εμβληματικού Sonic the Hedgehog. Η ταινία θα είναι μία μίξη από ειδικά εφέ, καρτούν και πραγματικούς ηθοποιούς, με τον Έντι Μέρφι να συνεργάζεται με το κινούμενο σχέδιο Ροζ Πάνθηρα.

Ο Ροζ Πάνθηρας ήταν αρχικά το όνομα ενός διάσημου διαμαντιού που εμφανίστηκε στην πρώτη ταινία της σειράς, που κυκλοφόρησε το 1963 και σκηνοθέτησε ο Μπλέικ Έντουαρντς με τον Σέλερς να πρωταγωνιστεί ως Κλουζώ δίπλα στον Ντέιβιντ Νίβεν. Ο Σέλερς πρωταγωνίστησε σε τέσσερις ταινίες Ροζ Πάνθηρα, πάντα με τον ίδιο ρόλο.

Ο Άλαν Άρκιν έπαιξε τον ρόλο στην ταινία μεγάλου μήκους Επιθεωρητής Κλουζώ το 1968, ενώ ο Ρότζερ Μουρ έπαιξε ως Κλουζώ στην ταινία του 1983, Η Κατάρα του Ροζ Πάνθηρα. Η σειρά επανεκκινήθηκε το 2006 με τον Στιβ Μάρτιν, ο οποίος πρωταγωνίστησε σε δύο ταινίες με όχι τόσο μεγάλη επιτυχία, τα The Pink Panther και The Pink Panther 2.

Αφού σημείωσε τεράστια επιτυχία στη δεκαετία του 1980 στο Saturday Night Live και σε κωμωδίες ταινιών όπως το Trading Places και το Beverly Hills Cop, ο Μέρφι “μετακόμισε” το ταλέντο του σε οικογενειακές ταινίες στις δεκαετίες του 90 και του 2000, με επιτυχίες όπως ο Dr Dolittle και το The Nutty Professor, καθώς έγινε και η φωνή του Γάιδαρου στο Σρεκ. Μετά από μια ύφεση στην καριέρα του τη δεκαετία του 2010, ο Μέρφι έκανε την επιστροφή με μια βραβευμένη ερμηνεία ως Ρούντι Ρέι Μουρ στη βιογραφική ταινία του 2019 Dolemite Is My Name.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ