ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Peter Gabriel κυκλοφόρησε καινούριο τραγούδι και είναι πραγματικά καλό

O Peter Gabriel κυκλοφόρησε καινούριο τραγούδι και είναι πραγματικά καλό
Ο Gabriel έκανε την παραγωγή του «Road to Joy» μαζί με το πρώην μέλος των Roxy Music, πρωτοπόρο στην ambient μουσική, Brian Eno. (Photo by Andy Kropa/Invision/AP, File)

Ο πρώην εγκέφαλος των Genesis, Peter Gabriel, μοιράστηκε ένα ολοκαίνουργιο κομμάτι με τίτλο «Road to Joy». Το single έρχεται ως προεπισκόπηση του επερχόμενου άλμπουμ του ποπ σταρ με τίτλο I/O, και ηχογραφήθηκε στα Real World Studios στο Bath, στο Beehive and British Grove στο Λονδίνο και στα High Seas Studios στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής.

Ο Gabriel έκανε την παραγωγή του «Road to Joy» μαζί με τον άλλο διάσημο μουσικό των Roxy Music, πρωτοπόρο στην ambient μουσική, Brian Eno. Στο κομμάτι συμμετέχουν τραγουδιστές από τη χορωδία Soweto Gospel και μέλη της μπάντας του Gabriel που περιοδεύει: Tony Levin, David Rhodes, Manu Katché, Don E και Josh Shpak. Η φανταστική ορχήστρα είναι ευγενική προσφορά του John Metcalfe.

Ο Gabriel γράφει στην επίσημη λεζάντα του τραγουδιού στο YouTube:

«Δουλεύω σε ένα έργο που είναι εν μέρει μια ιστορία που επικεντρώνεται στον εγκέφαλο και στο πώς αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα, και αυτό το τραγούδι συνδέεται με αυτό. Ασχολείται με τον παρ' ολίγον θάνατο μου και τις καταστάσεις εγκλωβισμένου συνδρόμου όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν ή να κινηθούν. Είναι μια εκπληκτικά απογοητευτική κατάσταση αν δεν μπορείς να κινηθείς».

«Υπάρχουν μερικά υπέροχα βιβλία και ταινίες για αυτό το θέμα, αλλά σε αυτό το σημείο της ιστορίας μας, οι άνθρωποι που φροντίζουν τον ήρωά μας καταφέρνουν να βρουν έναν τρόπο να τον ξυπνήσουν. Οπότε, το τραγούδι μιλάει για την επιθυμία να επιστρέψεις στις αισθήσεις σου, στη ζωή, στον κόσμο».

Το «Road to Joy», όπως υποδηλώνει ο τίτλος, είναι ένα αισιόδοξο και λαμπερό κομμάτι μουσικής. Η έμπειρη μουσικότητα και η παραγωγή ήχου του Brian Eno συγκλίνουν σε μια υπέροχη αρμονία, ενώ οι ραγδαίες beat και funky συγχορδίες της κιθάρας δίνουν ενέργεια που αρμόζει σε μια κυκλοφορία για τις αρχές του καλοκαιριού. Εμείς περιμένουμε πως και πως να ακούσουμε το νέο άλμπουμ ολόκληρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ