ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο τραγουδιστής των Rammstein χάνει το συμβόλαιο του μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση

Ο τραγουδιστής των Rammstein χάνει το συμβόλαιο του μετά από καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση
Η Shelby ισχυρίστηκε ότι πριν από τη συναυλία, έστειλε μήνυμα στην Aleena Makeeva, η οποία έχει κατηγορηθεί στο Reddit ότι προσκαλούσε κορίτσια να σταθούν στο μπροστινό μέρος των συναυλιών και κανόνισε να παρευρεθούν στα after party. (AP Photo)

Ο τραγουδιστής των Rammstein, Till Lindemann, έχασε μια συμφωνία έκδοσης βιβλίου μετά από ισχυρισμό ότι έριξε κάτι στο ποτό μιας θαυμάστριας ενώ βρισκόταν σε περιοδεία στη Λιθουανία και περαιτέρω καταγγελίες μιλάνε για σεξουαλική επίθεση από περισσότερες γυναίκες θαυμαστές του. Ο ίδιος αρνείται όλους τους ισχυρισμούς.

Στις 23 Μαΐου, ο χρήστης του Reddit, Shelby69666 μοιράστηκε μια ανάρτηση που είχε διαγραφεί έκτοτε, η οποία έδειχνε ένα μελανιασμένο σώμα με τη λεζάντα: «Δεν έχω ιδέα πότε συνέβη αυτό». Την επόμενη μέρα, εμφανίστηκε ένας λογαριασμός Twitter με το ίδιο όνομα χρήστη Shelby69666 και προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους ισχυρισμούς.

Η Shelby ισχυρίστηκε ότι πριν από τη συναυλία, έστειλε μήνυμα στην Aleena Makeeva, η οποία έχει κατηγορηθεί στο Reddit ότι προσκαλούσε κορίτσια να σταθούν στο μπροστινό μέρος των συναυλιών και κανόνισε να παρευρεθούν στα after party. Ισχυρίζεται ότι η Makeeva την κάλεσε σε μια ομάδα WhatsApp. Στις 6 Ιουνίου, γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Makeeva έχει αποκλειστεί από όλα τα μελλοντικά σόου των Rammstein και δεν απασχολείται πλέον από το συγκρότημα.

Το φερόμενο θύμα ισχυρίζεται ότι ο Joe Letz, μέλος του side project του τραγουδιστή Lindemann, την πήγε μαζί με άλλα κορίτσια σε ένα παρασκήνιο πριν από τη συναυλία, όπου της δόθηκε αλκοόλ και της είπαν να τοποθετήσει το τηλέφωνό της στο τραπέζι.

Η Shelby θυμάται ότι παρευρέθηκε στο στο πάρτι και ξεκαθάρισε στον Lindemann ότι δεν ήθελε να έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί του, κάτι που εκείνος αποδέχτηκε. Η ίδια έγραψε: «Ο Till ΔΕΝ με άγγιξε. Δέχτηκε ότι δεν ήθελα να κάνω σεξ μαζί του».

Στη συνέχεια, το συγκρότημα αρνήθηκε τις κατηγορίες στο Twitter, γράφοντας: «Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό που υποστηρίζεται να έγινε στο περιβάλλον μας. Δεν γνωρίζουμε καμία επίσημη έρευνα για αυτό το θέμα».

Επιπλέον, στις 2 Ιουνίου, δημοσιεύθηκαν περισσότερες κατηγορίες από την γερμανική εφημερίδα Tagesshau, με πολλές γυναίκες να κατηγορούν τον Lindemann για σεξουαλική επίθεση. Υπό το φως της αναφοράς, ο εκδοτικός οίκος του τραγουδιστή, Kiepenheuer & Witsch απομακρύνθηκαν άμεσα από το συμβόλαιο τους.

https://www.instagram.com/p/CtB-rb2tYAU/

Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν: «Με σοκ που παρακολουθήσαμε τις δημόσιες κατηγορίες εναντίον του Till Lindemann τις τελευταίες ημέρες. Η συμπαράστασή μας και ο σεβασμός μας πηγαίνει στις γυναίκες που επλήγησαν». Ο εκδοτικός οίκος συνέχισε, «Από την άποψή μας, ο Till Lindemann ξεπερνά τα όρια στην αντιμετώπιση των γυναικών».

Απαντώντας, οι Rammstein είπαν: «Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών έχουν προκαλέσει εκνευρισμό και ερωτηματικά στο κοινό και ειδικά στους θαυμαστές μας. Οι καταγγελίες μας έπληξαν όλους πολύ σκληρά και τις παίρνουμε πολύ σοβαρά. Λέμε στους θαυμαστές μας: Είναι σημαντικό για εμάς να αισθάνεστε άνετα και ασφαλείς στα σόου μας – μπροστά και πίσω από τη σκηνή.»

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Καταδικάζουμε κάθε είδους παράβαση και σας ζητάμε: Μην εμπλέκεστε σε οποιουδήποτε είδους δημόσια προκατάληψη εναντίον εκείνων που έχουν κάνει ισχυρισμούς. Έχεις δικαίωμα στην άποψή σου. Αλλά και εμείς, το συγκρότημα, έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ