ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ λέει ότι «δεν φοβάται» την τεχνητή νοημοσύνη

Ο Στίβεν Σόντερμπεργκ λέει ότι «δεν φοβάται» την τεχνητή νοημοσύνη
Όταν ρωτήθηκε για την άποψή του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, ο Σόντερμπεργκ είπε πως δεν πιστεύει ότι θα αντικαταστήσει τους ανθρώπινους συγγραφείς σύντομα. (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια αύξηση της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Αν και πολλοί σκηνοθέτες έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με τις πληροφορίες που ουσιαστικά δημιουργούν μόνο ειδήσεις, ο σκηνοθέτης Στίβεν Σόντερμπεργκ δεν ανησυχεί καθόλου.

Ο Σόντερμπεργκ είναι περισσότερο γνωστός για τη δουλειά του στη σειρά ταινιών Ocean’s 11 στις αρχές της δεκαετίας του 2000, δουλεύοντας δίπλα σε ηθοποιούς όπως ο Ματ Ντέιμον και ο Τζορτζ Κλούνι. Έχει επίσης δουλέψει σε αναγνωρισμένα δράματα, όπως το The Informant, πριν πάει στο άλλο franchise με τη σειρά Magik Mike.

Όταν ρωτήθηκε για την άποψή του σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, ο Σόντερμπεργκ είπε πως δεν πιστεύει ότι θα αντικαταστήσει τους ανθρώπινους συγγραφείς σύντομα, λέγοντας στο Variety:

«Δεν έχει εμπειρία της ζωής. Ποτέ δεν έχει πεινάσει ή φοβηθεί. Ποτέ δεν ένιωθε ανασφάλεια επειδή κάποιος με τον οποίο πήγε σχολείο έχει γίνει απίστευτα επιτυχημένος. Από σήμερα, όλο αυτό με το AI, δεν θα με κρατάει ξύπνιο το βράδυ».

Ο πρωταγωνιστής του Succession, Τζέρεμι Στρονγκ, δήλωσε ότι δεν ήταν σίγουρος για τη δημιουργία οποιουδήποτε επεισοδίου του εξαιρετικά αναγνωρισμένου τηλεοπτικού δράματος με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Ο συγγραφέας του Black Mirror, Τσάρλι Μπρούκερ, από την άλλη δεν αισθάνεται κανέναν ανταγωνισμό με το AI, λέγοντας ότι ένα επεισόδιο γραμμένο με την βοήθεια του ChatGPT θα ήταν απολύτως τρομερό.

Αντί να το βλέπει ως επικίνδυνο στοιχείο της γραφής, ο Σόντερμπεργκ προτιμά να βλέπει την τεχνολογία ως κάτι διαφορετικό για το μέλλον, συνεχίζοντας:

«Δεν το φοβάμαι. Είναι απλώς ένα άλλο εργαλείο. Αν σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε ένα πρώτο προσχέδιο ενός σεναρίου, είναι υπέροχο. Μπορεί όμως να τελειώσει αυτό το πράγμα και να το κάνει καλό από μόνο του; Με τίποτα».

Εκτός από την ολοκλήρωση της τελευταίας σεζόν του franchise Magik Mike φέτος, είναι επίσης σε εξέλιξη μια μίνι σειρά για το HBO MAX με τίτλο Full Circle, η οποία θα κάνει πρεμιέρα με τα πρώτα της επεισόδια στις 13 Ιουλίου 2023.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ