ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Samuel L. Jackson πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη στην υποκριτική είναι κάτι επικίνδυνο

Ο Samuel L. Jackson πιστεύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη στην υποκριτική είναι κάτι επικίνδυνο
Ο Jackson μοιράστηκε μια εύχρηστη συμβουλή που χρησιμοποιεί κάθε φορά που συναντά την τεχνητή νοημοσύνη σε ένα συμβόλαιο ταινίας. Associated Press

Ο ηθοποιός και σύμβολο της ποπ κουλτούρας Samuel L. Jackson μοιράστηκε τις σκέψεις του σχετικά με την πιθανότητα ο κόσμος της τεχνητής νοημοσύνης να διεισδύσει στην τέχνη της υποκριτικής σε μια νέα συνέντευξη του.

Απηχώντας τις σκέψεις του Christopher Nolan, ο οποίος αυτή την εβδομάδα είπε ότι ο Τύπος ανησυχεί πλέον μόνο για την τεχνητή νοημοσύνη καθώς επηρέαζει τις δουλειές τους, ο Jackson φαινόταν σοκαρισμένος που χρειάστηκε τόσος χρόνος για να θυμηθεί ο κόσμος τους φόβους του για την τεχνητή νοημοσύνη.

«Οι άνθρωποι μόλις άρχισαν να ανησυχούν για αυτό, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη είναι μαζί μας εδώ και πολύ καιρό», είπε ο Jackson στο Rolling Stone, καθώς μιλούσε για την πρώτη φορά που σκαναρίστηκε ενώ εργαζόταν στο πλατό. «Την πρώτη φορά που έκανα σάρωση για τον George Lucas, σκέφτηκα: «Τι είναι αυτό;».

«Ο George κι εγώ είμαστε καλοί φίλοι», συνέχισε, «έτσι γελάσαμε με αυτό γιατί νόμιζα ότι το έκανε επειδή είχε όλους εκείνους τους παλιούς ηθοποιούς στο Επεισόδιο Ι, και αν τους συνέβαινε κάτι, θα ήθελε παρόλα αυτά να τους βάλει στην ταινία, κάτι σαν back up».

Δεν έγινε σαφές εάν αυτή η «σάρωση» χρησιμοποιήθηκε σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη ή, πιο απλά, με το CGI. Ωστόσο, η πρακτική της τεχνητής νοημοσύνης δεν ταιριάζει με τον βετεράνο ηθοποιό. Είναι κάτι που είχε βιώσει πολύ όταν εργαζόταν με το Marvel Cinematic Universe.

«Από τότε που βρίσκομαι στο σύμπαν της Marvel, κάθε φορά που αλλάζεις κοστούμια σε μια ταινία της, σε σκανάρουν», είπε. «Τότε που έκανα το Captain Marvel με σκάναραν συστηματικά, αυτό δεν ξέρω κατά πόσο είναι κάτι καλό για την ηθοποιία πάντως».

Αν και πρότεινε ότι η τεχνητή νοημοσύνη «θα μπορούσε να είναι κάτι ανησυχητικό» για τους ηθοποιούς στο μέλλον, ο Jackson μοιράστηκε μια εύχρηστη συμβουλή που χρησιμοποιεί κάθε φορά που συναντά την τεχνητή νοημοσύνη σε ένα συμβόλαιο που μπορεί να υποδηλώνει ότι το πρόσωπό του μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά τον θάνατό του:

«Οι μελλοντικοί ηθοποιοί θα πρέπει να κάνουν αυτό που κάνω πάντα όταν παίρνω ένα συμβόλαιο, και έχει τις λέξεις στο διηνεκές μέσα του: Απλά το διαγράφω από το συμβόλαιο και πάω παρακάτω».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ