ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

H πιο ντροπιαστική και επικίνδυνη στιγμή στην καριέρα του Χάρισον Φορντ

H πιο ντροπιαστική και επικίνδυνη στιγμή στην καριέρα του Χάρισον Φορντ
Γνωστός για τους ηρωικούς του ρόλους δράσης, αποδεικνύεται ότι ο Ford δεν είναι πολύ διαφορετικός στην προσωπικότητά του στην οθόνη από την πραγματική ζωή Associated Press

Μερικά εμβληματικά ονόματα κυριάρχησαν στον κινηματογράφο τη δεκαετία του 1980, συμπεριλαμβανομένων των Tom Cruise, Arnold Schwarzenegger, Michael Keaton και Mel Gibson, αλλά λίγα είχαν τον αντίκτυπο στη βιομηχανία που απολάμβανε ο Harrison Ford. Ένας από τους τρεις ηθοποιούς που οδήγησαν το franchise του Star Wars σε σημαντική επιτυχία, ο Ford άνθισε επίσης ως ο εξερευνητής Ιντιάνα Τζόουνς και ο φουτουριστικός αστυνομικός Rick Decard στο Blade Runner του Ridley Scott.

Αν και η καριέρα του ακμάζει πολύ και πριν από την κυκλοφορία του Star Wars το 1977, η θεμελιώδης ταινία επιστημονικής φαντασίας του George Lucas θα άλλαζε σημαντικά την τύχη του Ford. Ξαφνικά θεωρούμενος μια σημαντική δύναμη, ο ηθοποιός έκλεισε συνεργασίες με άλλους αξιόλογους σκηνοθέτες όπως ο Coppola.

Γνωστός για τους ηρωικούς του ρόλους δράσης, αποδεικνύεται ότι ο Ford δεν είναι πολύ διαφορετικός από την προσωπικότητά του στην οθόνη από την πραγματική ζωή, με τον ηθοποιό να αντιμετωπίζει μερικά σημαντικά προβλήματα κατά τη διάρκεια της εποχής του ως πιλότος. Η πρώτη επικίνδυνη στιγμή ήρθε το 2014 όταν συντρίφτηκε από την πόρτα του Millennium Falcon, του ίδιου του πλοίου που ο χαρακτήρας του, Han Solo, πιλότος στην ταινία Star Wars.

Το περιστατικό συνέβη τον Μάρτιο του 2015, όταν ο Ford έσπασε τη λεκάνη του κι έναν σπόνδυλο αφού προσγείωσε το αεροπλάνο του σε ένα γήπεδο γκολφ στο Venice της Καλιφόρνια. Κανείς δεν σκοτώθηκε και, ευτυχώς για τον ηθοποιό, ανακαλύφθηκε ότι κανείς δεν έφταιγε για το ατύχημα, με τη συντριβή να οφείλεται σε κατεστραμμένο κομμάτι μηχανήματος.

Ωστόσο, ήταν το τρίτο ατύχημα και το δεύτερο αεροπορικό λάθος, που o Ford βρίσκει το πιο «ντροπιαστικό», με τον ηθοποιό να προσγειώνει το αεροπλάνο στον τροχόδρομο του αεροδρομίου John Wayne στην κομητεία Orange της Καλιφόρνια, αντί για τον διάδρομο.

«Είναι εντελώς ντροπιαστικό», παραδέχτηκε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του, «Επίσημα, παραδέχτηκα δύο από τις κοινές ψυχικές διεργασίες που μπορούν να οδηγήσουν έναν πιλότο να κάνει ένα λάθος - την απόσπαση της προσοχής και την καθήλωση».

Παρόλα αυτά, ο Ford δίνει μια καλή δικαιολογία για την κακή του πλοήγηση, καθώς επέστρεφε από την επίσκεψη της 101χρονης θείας του που μόλις είχε μπει σε ένα ξενώνα,

«Έτσι σκεφτόμουν μερικά άλλα άσχημα πράγματα. Αλλά σίγουρα ήταν μια καλή προσγείωση απλά σε λάθος μέρος».

Αφού προσγειώθηκε και του είπαν το λάθος του από το ραδιόφωνο, ο Ford έσπευσε να παραδεχτεί το λάθος του: «Νόμιζα ότι θα υποστώ τις συνέπειες… Ήξερα ότι το είχα παρατραβήξει. Ήξερα τι διαδικασία θα έπρεπε να ακολουθήσω. Ήξερα μάλιστα ότι θα κυκλοφορούσε στις εφημερίδες. Δεν ήξερα ότι θα έμενε για εβδομάδες εκεί. Και ότι θα ήμουν ο νέος μεγαλύτερος γκαφατζής του Χόλυγουντ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ