ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Avril είναι νεκρή»: Απίθανες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο

«Η Avril είναι νεκρή»: Απίθανες θεωρίες συνωμοσίας που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο
Η Avril Lavigne παίζει με τον Machine Gun Kelly, τη 2η Ημέρα του Μουσικού Φεστιβάλ Lollapalooza, Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, στο Grant Park στο Σικάγο. Associated Press

Το 2011, ένα Βραζιλιάνικο blog με το όνομα Avril Está Morta (Η Avril Είναι Νεκρή) παρουσίασε μια γελοία θεωρία: Μήπως η Avril Lavigne έχει αντικατασταθεί από μία σωσία λίγο καιρό μετά την κυκλοφορία του πρώτου της άλμπουμ το 2002, και αυτή η σωσίας είχε ακολουθήσει την καριέρα της για σχεδόν μια δεκαετία;

Η θεωρία γρήγορα έγινε δημοφιλής στο διαδίκτυο. Μάλιστα, η θεωρία λέει ότι η Lavigne βυθίστηκε σε βαθιά κατάθλιψη μετά τον θάνατο του παππού της και ότι η ψυχολογική της κατάσταση επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο καθώς δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τη φήμη της και έτσι αυτοκτόνησε το 2002. Ωστόσο, οι παραγωγοί δίσκων που ελέγχαν την καριέρα της δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αυτήν την «χήνα με τα χρυσά αυγά», οπότε προσέλαβαν μια σωσία με το όνομα Melissa για να υποδυθεί την Lavigne.

Είναι μία από αυτές τις θεωρίες που ακούγονται απίθανες αλλά περιέχουν αρκετές λεπτομέρειες ώστε να καταφέρουν να κρατήσουν τον κόσμο: η εμφάνιση της Lavigne έχει αλλάξει λίγο όπως και η μουσική της (πιθανότατα επειδή δεν είναι πια έφηβη) αλλά και η γραφή της. Επιπλέον, κάποτε έγραψε ένα τραγούδι με τίτλο «Melissa»!

Είναι το είδος της ιστορίας που λατρεύει το διαδίκτυο. Μία ιστορία που απευθύνεται στην πιο παράξενη μεριά του ανθρώπινου εγκεφάλου, η οποία «τσιμπάει» όταν σκέφτεται συνωμοσιολογικές θεωρίες. Αν κάποιος θέλει να βρει κάποιο υπονοούμενο στους στίχους των τραγουδιών της, ή να μελετήσει τις ελιές στο σώμα της Avril, μπορεί να το κάνει, αλλά καλύτερα να το ξανασκεφτεί.

Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα με ένα podcast του BBC Sounds, με τίτλο «Ποιος Αντικατέστησε την Avril Lavigne;».

Η οικοδέσποινα του podcast, η Ιρλανδή κωμικός Joanne McNally, παίρνει συνεντεύξεις από άλλους podcasters, ξεκινώντας μια τρομερή αλυσίδα γεγονότων. Επισκέπτεται την πατρίδα της Lavigne, αλλά περνά το μεγαλύτερο μέρος του ταξιδιού στο σπίτι όπου μεγάλωσε η τραγουδίστρια, κάτι το οποίο δεν φαίνεται να την βοηθά να καταλάβει αν έχει πεθάνει ή όχι και αν έχει αντικατασταθεί από σωσία.

Αυτό το podcast δεν θα σας δώσει ουσιαστικές απαντήσεις αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Το καλύτερο είναι να μείνετε στα αληθινά δεδομένα: η Avril Lavigne δεν είναι νεκρή!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ