ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μισέλ Ομπάμα: Να γιατί δεν θα κατέβω υποψήφια για Πρόεδρος των ΗΠΑ

Μισέλ Ομπάμα: Να γιατί δεν θα κατέβω υποψήφια για Πρόεδρος των ΗΠΑ

Μετά τον Λευκό Οίκο η Μισέλ Ομπάμα είναι αποφασισμένη να αφοσιωθεί στη δική της ατζέντα. Ήτοι να είναι μια καλή μητέρα για την κόρη της Μάλια που κυνηγούν με μανία τα tabloid και μια γυναικεία φωνή ακτιβισμού για να παραδώσει στις ΗΠΑ τη "νέα γενιά ηγετών".

Η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα αποκάλυψε τη συμβουλή που έδωσε στη μεγαλύτερη κόρη της, Μάλια προτού πάει για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. "Της είπα να μην καταλήξει να είναι δημοσίευμα στην tabloid ιστοσελίδα Page Six. Δεν γνωρίζω αν τα κατάφερε" πρόσθεσε η Μισέλ Ομπάμα.

Δεν τα κατάφερε. Η Μάλια Ομπάμα έχει εμφανιστεί στην Page Six της New York Post αρκετές φορές ενώ ζούσε στη Νέα Υόρκη και σύχναζε σε δημοφιλή στέκια, όπως το Up&Down, το Happy Ending, καθώς επίσης στο The Surf Lodge, στο Μόντοκ.

Επίσης εθεάθη στο χειμερινό θέρετρο Άσπεν, στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Σάντανς και στο Μουσικό Φεστιβάλ Λολαπαλούζα.

Σε άλλα δημοσιεύματα σχολιάζεται ότι μπορεί να ήταν έμμεση αναφορά της Μισέλ Ομπάμα στη δημοσίευση φωτογραφιών στο διαδίκτυο της Μάλια Ομπάμα με τον φημολογούμενο φίλο της πριν από μερικούς μήνες.

Η Μάλια και ο Βρετανός φίλος της, Ρόρι Φερκουχάρσον εθεάθησαν στη Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο.

Η Μισέλ Ομπάμα αναφέρθηκε στη συμβουλή που έδωσε στην Μάλια για το Page Six στη διάρκεια συζήτησης στην εκδήλωση Muse του Klick Health’s που έχει στόχο να εμπνέει την επιστημονική κοινότητα και να συγκεντρώνει ανθρώπους που ξεπερνούν τα όρια και δείχνουν τι είναι δυνατό με τη σύνδεση της τέχνης, της επιστήμης και της τεχνολογίας.

"Γιατί δεν με ενδιαφέρει η προεδρία"

Η πρώην πρώτη κυρία έδωσε τέλος και στις φήμες ότι ενδέχεται να είναι υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ.

Τόνισε ότι η ίδια και ο πρώην πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα επικεντρώνουν την προσοχή τους στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς ηγετών, όπως οι μαθητές του Πάρκλαντ ή άλλοι νέοι με ακτιβιστική δράση. Έδωσε έμφαση στη δύναμη του λαού και όχι των ηγετών, όταν πρόκειται για αλλαγές.

"Γι 'αυτό δεν θα είμαι υποψήφια πρόεδρος" πρόσθεσε. "Υπάρχουν κάποιοι λαμπροί νεαροί άνθρωποι εκεί έξω που κάνουν καταπληκτικά πράγματα. Νομίζω ότι είναι καλύτερη επένδυση, ότι πρέπει να επενδύσουμε ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες 'εμείς', δεν χρειαζόμαστε μόνο έναν. Το σημαντικότερο είναι να αποχωρείς και να αφήνεις χώρο" είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ