ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μαντόνα: έχασε τη μάχη στη δημοπρασία της ζωής της

Μαντόνα: έχασε τη μάχη στη δημοπρασία της ζωής της
@Instagram/Madonna

H τελευταία πράξη στη δικαστική αντιπαράθεση της Μαντόνα για τη δημοπρασία των εξαιρετικά προσωπικών αντικειμένων της βρίσκει τη βασίλισσα της ποπ ηττημένη.

Η Μαντόνα καθυστέρησε να προσφύγει στη δικαιοσύνη για την επιστροφή των προσωπικών αντικειμένων -συμπεριλαμβανομένης μιας ερωτικής επιστολής από τον εκλιπόντα ράπερ Τούπακ Σακούρ- και από τη Δευτέρα έχασε κάθε δικαίωμα να διεκδικήσει τη ζωή της πίσω σύμφωνα με απόφαση δικαστή του Μανχάταν.

Η νομοθεσία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης έδινε στη Μαντόνα περιθώριο τριών ετών για να υποβάλει μήνυση.

Όταν η Μαντόνα μετακόμισε από το σπίτι της στο Μαϊάμι το 2004 πολλά προσωπικά αντικείμενα της έλειπαν.

Ωστόσο η σταρ της ποπ υποστήριξε ότι δεν συνειδητοποίησε την απώλεια τον Ιούλιο του 2017, όταν και ο διαδικτυακός οίκος δημοπρασιών Gotta Have It! Collectibles ανακοίνωσε ότι δημοπρατεί μια βούρτσα με ξανθιά μπούκλα της Μαντόνα, ένα ζευγάρι σατινένια εσώρουχά της και άλλα ενθύμια.

Η Μαντόνα προχώρησε σε μήνυση κατά της υπεύθυνης της δημοπρασίας και πρώην συμβούλου για θέματα αγοράς έργων τέχνης Νταρλίν Λουτζ και μπλόκαρε, προσωρινά, τη δημοπρασία, το περασμένο καλοκαίρι.

Τώρα, όμως, ο δικαστής Τζέραλντ Λέμποβιτς αναίρεσε τον περιορισμό για τη δημοπράτηση των εν λόγω αντικειμένων, επικαλούμενος τη σχετική νομοθεσία της Πολιτείας.

Επιπλέον, ο δικαστής έκρινε πως ακόμη κι αν η Μαντόνα είχε ανακαλύψει χρόνια πριν ότι έλειπαν τα αντικείμενα, το γεγονός ότι η Λουτζ είχε καταβάλει στη Μαντόνα, το 2004, ποσό στο πλαίσιο ενός μεταξύ τους διακανονισμού για έργα τέχνης, προστατεύει τη Λουτζ από κάθε μελλοντική διεκδίκηση εκ μέρους της σταρ της ποπ.

Ο δικηγόρος της Νταρλίν Λουτζ έκανε λόγο για πλήρη νίκη της πελάτισσάς του, ενώ ο δικηγόρος της Μαντόνα δεν σχολίασε, αναφέρει το Page Six.

Μια ζωή προς πώληση

MADGE 001

@Instagram/madonna

Τα πολύ προσωπικά αντικείμενα περιλαμβάνουν ένα ερωτικό γράμμα προς τον ράπερ και σύντροφό της, Τούπακ Σακούρ (πέθανε το 1996), ένα ζευγάρι φορεμένων εσωρούχων της και μια βούρτσα στην οποία έχουν πιαστεί ξανθές μπούκλες της.

Στις προηγούμενες δικαστικές διαμάχες η Μαντόνα έχασε το δικαίωμα να ισχυριστεί ότι είναι η ιδιοκτήτρια των εν λόγω εσωρούχων, μιας και τα δώρισε στον πρώην φίλο της, Πίτερ Σου, τη δεκαετία του 1990, συνοδευόμενα από ένα τρυφερό σημείωμα στο οποίο έγραφε ότι είναι "για τύχη και αγάπη, αν και σε ήξερα μόνον για διάστημα μικρότερο της μιας βδομάδας".

Η Νταρλίν Λουτζ έχει επιβεβαιώσει ότι πίσω από τη δημοπρασία των εσωρούχων ήταν ο Πίτερ Σου.

Όσον αφορά την ερωτική επιστολή στον Τούπακ Σακούρ, ο δικηγόρος της Λουτζ είπε πως "η πελάτης μου απέκτησε την αλληλογραφία, συμπεριλαμβανομένου του γράμματος προς τον Σακούρ, από βοηθούς της Μαντόνα" και πρόσθεσε ότι τα εν λόγω αντικείμενα είχαν πεταχτεί εκείνη την περίοδο.

Υποστήριξε επίσης πως η Μαντόνα δεν πρέπει να αιφνιδιάζεται που η πελάτης του πουλά το DNA της star της pop - κατηγορία της Μαντόνα σχετικά με τη βούρτσα με τις μπούκλες της πάνω - όταν η ίδια δίνει ελεύθερα το DNA της, πάνω στα εσώρουχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ