ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Netflix όπως Ομπάμα; Aντιδράσεις για την προεδρική επέλαση στην TV

Netflix όπως Ομπάμα; Aντιδράσεις για την προεδρική επέλαση στην TV

Ο γνωστός κωμικός Κρις Ροκ ηθοποιός, παραγωγός και σεναριογράφος, Κρις Ροκ δεν θέλει τους Ομπάμα να μπουν στη μαραθώνια κούρσα της τηλεθέασης μέσα από την πλατφόρμα του Netflix.

Ο Ροκ τοποθετήθηκε για τη συμφωνία των Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα με τον κολοσσό του streaming Netflix για την παραγωγή ταινιών, σίριαλ και ντοκιμαντέρ.

"Δεν θέλω να ζω σε έναν κόσμο, στον οποίο ο Πρόεδρος Ομπάμα ανησυχεί για την επίδοσή του στο Rotten Tomatoes".

Ο Αμερικανός κωμικός, ηθοποιός, παραγωγός και σεναριογράφος, Κρις Ροκ δεν είναι και πολύ σύμφωνος με τη σκέψη ότι o πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και η σύζυγός του Μισέλ Ομπάμα εντάσσονται στο δυναμικό του Netflix.

Τον περασμένο μήνα ανακοινώθηκε ότι το πρώην πρώτο ζευγάρι των ΗΠΑ υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών με το συνδρομητικό γίγαντα του streaming.

"Μια από τις απλές χαρές τα χρόνια μας στη δημόσια διοίκηση ήταν να συναντάμε τόσους πολλούς συναρπαστικούς ανθρώπους απ' όλα τα κοινωνικά στρώματα και να τους βοηθάμε να μοιράζονται τις εμπειρίες τους με ένα ευρύτερο κοινό" δήλωσε τότε ο πρώην Πρόεδρος.

"Γι αυτό και η Μισέλ και εγώ είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Netflix - ελπίζουμε να καλλιεργήσουμε και να βοηθήσουμε να εκφραστούν ταλαντούχες, εμπνευσμένες, δημιουργικές φωνές που προάγουν μεγαλύτερη ενσυναίσθηση και κατανόηση μεταξύ των λαών και να τις βοηθήσουμε να μοιραστούν τις ιστορίες τους με ολόκληρο τον κόσμο" ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Και ενώ υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός για το πως θα διαμορφωθεί το Netflix με τους Ομπάμα, ο κωμικός Κρις Ροκ δεν είναι τόσο ικανοποιημένος.

"Δεν θέλω να ζω σε έναν κόσμο, στον οποίο ο Πρόεδρος Ομπάμα ανησυχεί για τις επιδόσεις του στο Rotten Tomatoes (τον ιστότοπο με κριτικές για ταινίες και τηλεοπτικές παραγωγές)" δήλωσε ο Ροκ στο Hollywood Reporter.

"Τον θέλω πολύ πάνω από αυτό" είπε και πρόσθεσε: "Κερδίστε χρήματα, αλλά δεν τον θέλω να συμμετάσχει σε αυτό".

Ο Κρις Ροκ είπε ότι δεν ενδιαφέρεται να δει τους Ομπάμα να εισέρχονται στη βιομηχανία ψυχαγωγίας και ότι αισθάνεται ότι είναι πολλοί καλύτεροι από αυτό.

Ο ηθοποιός πριν από δύο χρόνια υπέγραψε συμφωνία ύψους 40 εκατομμυρίων δολαρίων με την πλατφόρμα streaming stand-up σόου και πρόσφατα εμφανίστηκε μαζί με τον Άνταμ Σάντλερ στην ταινία του Netflix "The Week Of".

Νetflix όπως Ομπάμα;

"Ελπίζουμε να καλλιεργήσουμε και να βοηθήσουμε να εκφραστούν ταλαντούχες φωνές, πηγές δημιουργικότητας και έμπνευσης που προάγουν την ενσυναίσθηση και την κατανόηση μεταξύ των λαών" ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συμφωνία με το Netflix.

Το Netflix δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για τα μελλοντικά σχέδια του πρώην προεδρικού ζεύγους.

Ανέφερε μόνο ότι ενδέχεται να προχωρήσουν στην παραγωγή σίριαλ, ριάλιτι, ντοκιμαντέρ ή ακόμη και ταινιών. Για τον σκοπό αυτό οι Ομπάμα ίδρυσαν την εταιρεία παραγωγής Higher Ground Productions.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, που επικαλείται συνεργάτες του Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώην πρόεδρος δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα ως πολιτικό εργαλείο, για παράδειγμα για να επικρίνει τον διάδοχό του, Ντόναλντ Τραμπ.

Το Netflix προσπαθεί να επιβληθεί ως προορισμός για τους δημιουργούς περιεχομένου και δεν διστάζει να επενδύει κολοσσιαία ποσά για να πετύχει τον στόχο του. Δεν έχει αποκαλυφθεί πάντως τι ύψους είναι η συμφωνία με τους Ομπάμα.

Πρόσφατα η πλατφόρμα έκλεισε συμφωνία με τους επιτυχημένους παραγωγούς Ράιαν Μέρφι (Glee, The People vs O.J. Simpson) και Σόντα Ράιμς (Scandal, Grey's Anatomy) έναντι 300 εκατομμυρίων δολαρίων για 5 χρόνια για τον πρώτο και 100 εκατ. δολαρίων για 4 χρόνια για την δεύτερη.

Τον Μάρτιο του 2017 το ζεύγος Ομπάμα υπέγραψε μια συμφωνία-ρεκόρ ύψους 60 εκατομμυρίων δολαρίων με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House για να γράψουν ένα βιβλίο ο καθένας τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ