ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάικλ Τζάκσον: ο βασιλιάς της ποπ στο Μπρόντγουεϊ & ένας λιχούδης ελέφαντας

Μάικλ Τζάκσον: ο βασιλιάς της ποπ στο Μπρόντγουεϊ & ένας λιχούδης ελέφαντας

Ο μύθος του Μάικλ Τζάκσον είναι ευπώλητος. Ως τέτοιος η ζωή και το έργο του αδιαμφισβήτητου βασιλιά της ποπ έρχεται με ορμή να καταλάβει τη θεατρική σκηνή της Νέας Υόρκης με όχημα του ένα μιούζικαλ -που έχει αργήσει- στο εμβληματικό Μπρόντγουεϊ.

Το μιούζικαλ, εμπνευσμένο από τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον, ετοιμάζεται να ανέβει στο Μπρόντγουεϊ από το Κτήμα του Μάικλ Τζάκσον και την εταιρεία παραγωγής Columbia Live Stage. Η μουσική παράσταση, που δεν έχει ακόμα τίτλο, θα είναι έτοιμη το 2020.

Το σενάριο θα γράψει η θεατρική συγγραφέας Λιν Νόταζ, ενώ ο Κρίστοφερ Ουίλντον θα σκηνοθετήσει και θα χορογραφήσει την παράσταση.

Η Νόταζ, καθηγήτρια Θεάτρου στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Πούλιτζερ, και αναδείχθηκε στη θεατρική σκηνή των ΗΠΑ κυρίως για το θεατρικό έργό της "Sweat" που ανέβηκε το 2015 και αναφέρεται σε μια εργατούπολη της Πενσιλβάνια όπου ξεσπούν εντάσεις ανάμεσα στους μετανάστες κατοίκους της σε ένα φόντο αποβιομηχάνισης.

Ο Ουίλντον είναι διάσημος χορογράφος και σκηνοθέτης, που έγινε πιο γνωστός για την προσαρμογή και την μεταφορά στην θεατρική σκηνή του Μπρόντγουεϊ της ταινίας του 1951 "Ένας Αμερικανός στο Παρίσι". Η παράσταση κέρδισε πολλά βραβεία Tony με τον Ουίλντον να τιμάται με το βραβείο του Καλύτερου Χορογράφου.

Το ερώτημα είναι κυρίως πώς το έργο θα παρουσιάσει τον Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος έγινε τραγική μορφή μετά τον θάνατό του το 2009.

Η διαβεβαίωση που δίνουν οι κληρονόμοι του αφήνει να εννοηθεί ότι έμφαση θα δοθεί στις θετικές πλευρές της καριέρας του, που άρχισε από την παιδική του ηλικία όταν τραγουδούσε με τους αδελφούς του στο συγκρότημα των "Jackson 5".

Καμία πρωτοτυπία

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ζωή του Τζάκσον ανεβαίνει στη σκηνή. Το Cirque du Soleil ("Τσίρκο του Ήλιου") ανέβασε ήδη δύο θεάματα που περιστρέφονται γύρω από τις επιτυχίες του αφροαμερικανού τραγουδιστή.

Το "Michael Jackson One", οι παραστάσεις του οποίου συνεχίζονται από το 2014 και αυτή την περίοδο δίνονται στο Λας Βέγκας και το "Michael Jackson The Immortal World Tour", οι παραστάσεις του οποίου δίνονταν από το 2011 έως το 2014, επίσης με τη στήριξη των κληρονόμων του.

Ο Τζάκσον πέθανε σε ηλικία 50 ετών από υπερβολική δόση προποφόλης, ισχυρού αναλγητικού που του είχε χορηγήσει ο προσωπικός του γιατρός για να τον βοηθήσει να κοιμηθεί. Ο σταρ της ποπ είχε αθωωθεί τέσσερα χρόνια νωρίτερα από κατηγορίες θωπείας σε βάρος ανήλικου.

Άλλες δράσεις που έχει αναπτύξει το κτήμα κατά το 2017 ήταν το Scream, μία 3-D απόδοση του φημισμένου βίντεο κλιπ "Thriller" και δύο άλμπουμ του Τζάκσον που κυκλοφόρησαν μετά θάνατο, το "Michael" και το "Xscape".

Ο ελέφαντας το έσκασε

Ή μάλλον βαρέθηκε να είναι πίσω από συρματόπλεγμα και απέδρασε -για λίγο. Ο λόγος για έναν ελέφαντα που κάποτε ζούσε στο ράντσο Neverland του Μάικλ Τζάκσον και τώρα βρίσκεται σε ζωολογικό κήπο της Φλόριντα.

Στη σελίδα στο Facebook του Jacksonville Zoo and Gardens είδαμε ανάρτηση για τον ελέφαντα Άλι, ο οποίος βλέποντας μια πύλη που είχε κατά λάθος αφεθεί ανοιχτή, βγήκε κι άρχισε να κόβει βόλτες σε μιαν αυλή.

Απόλαυσε την ελευθερία του για περίπου 20 λεπτά. Αποδείχθηκε όμως λιχούδης, καθώς το προσωπικό δελέασε με τροφή τον Άλι πίσω στον χώρο του. Κι έκλεισαν την πόρτα.

Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου διαβεβαίωσαν ότι οι επισκέπτες δεν κινδύνευσαν ούτε μία στιγμή, και ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας τηρούνται και πάλι, ανελλιπώς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ