ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Barbie έχει… κυτταρίτιδα: Επανάσταση στον κόσμο των παιχνιδιών

Η Barbie έχει… κυτταρίτιδα: Επανάσταση στον κόσμο των παιχνιδιών
Pixabay

Τα πρότυπα ομορφιάς που αντιπροσωπεύει η Barbie αναθεωρούνται, καθώς ο καλλιτέχνης, γραφίστας με έδρα το Μιλάνο, που υπογράφει ως Dot Pigeon δημιούργησε μια όχι τόσο αψεγάδιαστη εικόνα της περίφημης κούκλας. «Αρκετά με την ψεύτικη τελειότητα», τονίζει.

Η Barbie, το παιχνίδι - σύμβολο της ιδανικής ομορφιάς, στην εκδοχή του Pigeon έχει τα γνωστά ξανθά μαλλιά, πιασμένα αλογοουρά, φοράει μαγιό, αλλά υπάρχει μία λεπτομέρεια στους μηρούς και τους γλουτούς, έχει... κυτταρίτιδα κι αυτό την κάνει πιο ανθρώπινη, με ατέλειες.

Στην πραγματικότητα, εδώ και μερικά χρόνια η Mattel, μάρκα της πιο διάσημης κούκλας στον κόσμο κάνει μεγάλα βήματα για να ξεφύγει από τη στερεότυπη φιγούρα μιας λεπτής γυναίκας, ξανθιάς και με «μέση σφήκας».

Κυκλοφορούν πλέον Barbie διαφορετικών εθνοτήτων και μορφών (κοντή, ψηλή, λεπτή με καμπύλες).

Η Barbie με κυτταρίτιδα του Dot Pigeon προς το παρόν είναι μόνον ένα σχέδιο γραφιστικής, το οποίο όμως, όταν δημοσιεύθηκε στο προφίλ του στο Instagram έγινε viral.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναθεωρούνται τα πρότυπα ομορφιάς που αντιπροσωπεύει η Barbie.

https://www.instagram.com/p/BlsuKy9HsHu

Η Lammily η κούκλα που δημιούργησε ο Nickolay Lamm το 2014 σχεδιάστηκε με βάση τις διαστάσεις μιας κανονικής 19χρονης με καμπύλες και μεσαίου αναστήματος.

Στις 8 Μαρτίου 2018, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας, ανακοινώθηκαν τα νέα μοντέλα της Barbie με αφορμή τα 60 χρόνια από την πώληση της πρώτης κούκλας.

Συγκεκριμένα, 17 νέα μοντέλα της Barbie θα αποτίσουν φόρο τιμής στις γυναίκες που έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν ιστορία: μεταξύ άλλων, Frida Kahlo, ζωγράφος, Katherine Johnson, επιστήμονας της Nasa, Yuan Yuan Tan, μπαλαρίνα του Μπαλέτου του Σαν Φρανσίσκο και Sara Gama, αρχηγός της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Juventus και της εθνικής γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου της Ιταλίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ