ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Τα άπλυτά τους στη φόρα – Τι ζητάει το δικαστήριο

Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Τα άπλυτά τους στη φόρα – Τι ζητάει το δικαστήριο
Rich Fury/Invision/AP

Ο Τζόνι Ντεπ και η Άμπερ Χερντ είναι στα δικαστήρια. Και θα είναι για πολύ καιρό ακόμα, μετά την, 50 εκατομμυρίων δολαρίων, αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο ηθοποιός τον περασμένο Απρίλιο, κατά της πρώην συζύγου του. Και τώρα, τα πράγματα παίρνουν μια απρόσμενη τροπή, η οποία αν μη τι άλλο, θα δώσει πολλή τροφή για σχόλια και δημοσιεύματα στο επόμενο διάστημα.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας δικαστής στην πολιτεία της Βιρτζίνια, όπου συζητιέται η αγωγή, ενημέρωσε τους δικηγόρους του Ντεπ, ότι ο ηθοποιός θα πρέπει να δώσει στο δικαστήριο ιατρικούς φακέλους και άλλο υλικό σχετικό με τις καταχρήσεις που έχει κάνει στο παρελθόν σε ναρκωτικά και αλκοόλ. «Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, ο ενάγων πρέπει να παραδώσει τα έγγραφα αυτά, τα οποία ζήτησαν οι δικηγόροι της εναγόμενης»», διέταξε ο δικαστής Μπρους Γουάιτ, απαντώντας στο σχετικό αίτημα της νομικής ομάδας της Χερντ, που υποβλήθηκε στις 13 Σεπτεμβρίου.

«Ο κύριος Ντεπ δεν μπορεί να κάνει αγωγή εναντίον της κυρίας Χερντ, επειδή τον κατηγόρησε για κακοποίηση όταν ήταν μεθυσμένος, και μετά να αρνείται να εμφανίσει στοιχεία που αποδεικνύουν εάν αυτές οι κατηγορίες είναι αληθινές ή όχι, στη βάση του ‘απόρρητου’ και της ιδιωτικότητας», είπε ο δικηγόρος της Χερντ, Μπέντζαμιν Ρότενμπορν τον περασμένο μήνα, όταν κατετέθη το αίτημα.

Η Χερντ είχε προηγουμένως προσπαθήσει να μεταφέρει την εκδίκαση της αγωγής του Ντεπ στην Καλιφόρνια, αλλά το αίτημά της δεν έγινε δεκτό.

AP 439399056953

AP Photo/Andrew Medichini

Η νομική ομάδα που εκπροσωπεί τον Ντεπ αρχικά προσπάθησε να απορριφθεί το αίτημα της Χερντ να ανοίξουν οι ιατρικοί φάκελοι του πρώην συζύγου της, αλλά τελικά είπε σε ανακοίνωσή του ότι «ο πελάτης τους δεν έχει τίποτα να κρύψει για τα όσα έχει κάνει στο παρελθόν». Συμπλήρωσε ότι θα συμμορφωθεί με το αίτημα του δικαστηρίου, ώστε «να φανεί τελικά τι γινόταν κατά τη διάρκεια αυτού του βραχύβιου γάμου».

Ο επικεφαλής του νομικού team του Ντεπ, Άνταμ Γουόλντμαν, είπε στο Deadline ότι «η Χερντ έχει σταματήσει πλέον να προσπαθεί να αποδείξει τους ψευδείς ισχυρισμούς της και έχει καταφύγει σε υπερασπιστική γραμμή παρόμοια με εκείνη του Χάρβεϊ Γουάινστιν: Φτηνά κόλπα για να αμαυρώσει τη φήμη του πραγματικού θύματος. Το μόνο πρόσωπο που έχει χτυπήσει γυναίκα σε αυτή την υπόθεση είναι η ίδια η Άμπερ Χερντ και έχει συλληφθεί γι’ αυτό. Και έχει χτυπήσει και άλλους ανθρώπους, άσχημα, όπως θα αποδειχθεί στη δίκη».

Ο Ντεπ εξαρχής έλεγε ότι ήταν εκείνος που είχε υποστεί κακοποίηση σε αυτή τη σχέση. Μάλιστα, διατείνεται ότι η όλη δυσφήμιση από την Χερντ, του κόστισε τελικά τη θέση του στο νέο κύκλο των «Πειρατών της Καραϊβικής», κάτι που η Disney δεν έχει επιβεβαιώσει, αλλά ούτε και διαψεύσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ