ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ισπανία: Παίκτρια του Big Brother έμαθε ότι βιάστηκε λιπόθυμη, όταν της έδειξαν το βίντεο

Ισπανία: Παίκτρια του Big Brother έμαθε ότι βιάστηκε λιπόθυμη, όταν της έδειξαν το βίντεο
youtube

«Ο Μεγάλος -τηλεοπτικός- αδελφός» σε παρακολουθεί διαρκώς. Ακόμα και όταν σε κακοποιούν σεξουαλικά, ενώ είσαι λιπόθυμη από το αλκοόλ. Και μετά σου δείχνει το βίντεο. Δεν είναι επιστημονική φαντασία αν και θα μπορούσε. Είναι πραγματικό γεγονός και συνέβη στο ισπανικό Big Brother.

Πριν από δύο χρόνια, η Καρλότα Πράντο, που λάμβανε μέρος στο ισπανικό Big Brother, ήπιε ένα βράδυ πολύ και λιποθύμησε. Δεν είχε ιδέα τι συνέβη από κει και μετά, έως ότου, την επόμενη μέρα, η παραγωγή τη φώναξε στο δωμάτιο στο οποίο οι παίκτες μιλάνε με τη «φωνή» του μεγάλου αδελφού, προκειμένου να της δείξει ένα βίντεο.

Την ώρα που παρακολουθεί το συγκεκριμένο βίντεο, η Καρλότα αρχίζει να κλαίει και να παρακαλάει να σταματήσουν την προβολή του. Τι έβλεπε σε αυτό; Έναν από τους συμπαίκτες της να κάνει σεξ μαζί της όσο εκείνη ήταν λιπόθυμη. Κανένα από τα δύο βίντεο δεν έπαιξε στην τηλεόραση, αλλά το δεύτερο, εκείνο με την αντίδραση της κοπέλας, έπεσε στα χέρια μιας ισπανικής εφημερίδας, που το δημοσίευσε.

Μαζί με την απίστευτη αυτή ιστορία.

Το βράδυ που συνέβη το περιστατικό, το Νοέμβριο του 2017, όταν η Πράντο λιποθύμησε, ένας συμπαίκτης της, με τον οποίο φλέρταρε στο παιχνίδι, ο Χοσέ Μαρία Λόπεζ, τη μετέφερε στο κρεβάτι της. Στο βίντεο, το οποίο έχει στα χέρια της η ισπανική εφημερίδα El Confidencial, η Πράντο ακούγεται να λέει κάποια στιγμή στον Λόπεζ «όχι, όχι, δεν μπορώ».

Εκείνος, όμως, μπήκε στο κρεβάτι μαζί της και εκεί κατηγορείται ότι τη βίασε για αρκετά λεπτά πριν η παραγωγή παρέμβει και τον σταματήσει από τα μεγάφωνα. Την επόμενη μέρα ο Λόπεζ απομακρύνθηκε από το σπίτι και η Πράντο κλήθηκε να πάει στο δωμάτιο του Big Brother, όπου και έμαθε τι της είχε συμβεί.

Ο Λόπεζ αρνείται τις κατηγορίες και λέει ότι πέρασε τη νύχτα φροντίζοντας την Πράντο επειδή κατάλαβε ότι εκείνη ήταν μεθυσμένη. Η παραγωγή του παιχνιδιού, κατήγγειλε το βιασμό στην αστυνομία, προσκομίζοντας το βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο, αλλά η ίδια η Πράντο αρχικά όχι. Έφυγε για λίγες μέρες από το παιχνίδι, πήγε σε ένα ξενοδοχείο και επέστρεψε στο σπίτι του Big Brother, ενώ αποφάσισε να κάνει κι εκείνη καταγγελία για βιασμό λίγους μήνες αργότερα.

Ο βιασμός και η σεξουαλική κακοποίηση, σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο, τιμωρούνται με 15-20 χρόνια στη φυλακή. Για να καταδικαστεί κάποιος για βιασμό, όμως, απαιτείται να έχει υπάρξει βία, κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι δύσκολο να αποδειχθεί, καθώς η κοπέλα ήταν λιπόθυμη.

Η εταιρεία παραγωγής του ισπανικού Big Brother είπε στο BBC ότι οι άνθρωποι της νυχτερινής βάρδιας αποφάσισαν να παρέμβουν όταν κατάλαβαν ότι όσα συνέβαιναν στο κρεβάτι ήταν «ύποπτα». Πρόσθεσαν ότι δεν σκόπευαν να παίξουν το υλικό και παραδέχτηκαν ότι ήταν «λάθος» να το δείξουν στην Πράντο στο δωμάτιο του Big Brother.

Στο δεύτερο βίντεο, πάντως, φαίνεται ξεκάθαρα η κοπέλα να παρακαλάει να σταματήσει η προβολή του βίντεο με τη σκηνή της κακοποίησης και να της ανοίξουν την πόρτα για να φύγει, κάτι που δεν έγινε πριν ολοκληρωθεί η προβολή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ